Ekstra Bladet

Lettet sportschef: Flot klaret, Clara

- Troels Christense­n tch@eb.dk

Også for 15-årige Clara Tauson trak gårsdagens program i junior-turneringe­n ud, og den femteseede­de dansker kom først i kamp på Bane 16 samtidig med Caroline Wozniackis kamp inde på den største bane.

Første saet blev en ujaevn forestilli­ng. Danskeren brød straks og gik på 2-0, før hviderusse­ren Viktoiya Kanapatska­ya pludselig snuppede de naeste fire partier.

Så var det Tausons tur til at tage tre partier i traek, og så stod hun foran 5-4 og med 40-0 i egen serv. De tre saetbolde blev dog braendt, og det blev de følgende også, før den lille, hurtige modstander brød tilbage.

Mental ro

Clara Tauson var dog ikke mere rystet, end at hun straks gik ud og brød igen. Igen havde hun dog svaert ved at lukke, men til sidst lykkedes det til 7-5. Hendes første saet i hovedturne­ringen i en grand slam.

Måske gav det mental ro, for også i andet saet kom det danske stortalent godt fra start med et hurtigt break, og siden fulgte endnu et. Hun kom foran 4-0 og lukkede til 6-2.

Sportschef Jens Anker Andersen var både glad og lettet efter kampen.

– Det var første runde i en grand slam, og jeg synes, at Clara håndterede det okay.

Måtte taenke sig om

– Hun vandt på en god sejhed og så selvfølgel­ig, fordi hun var en bedre spiller. Men den anden var også dygtig og afvaergede fem-seks saetbolde ved at spille høje bolde eller slå ned langs linjen, sagde Jens Anker Andersen.

– Clara måtte virkelig taenke sig godt om der.

I naeste runde møder Clara Tauson den staerke englaender Emma Raducanu, som har vundet de tre turneringe­r, hun har spillet i år. Danskeren har dog sidste år slået hende hjemme i Danmark i tre saet.

Hun vandt på en god sejhed og så selvfølgel­ig, fordi hun var en bedre spiller

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Det danske tennistale­nt Clara Tauson er klar til anden runde af French Open for juniorer.
FOTO: JONAS OLUFSON Det danske tennistale­nt Clara Tauson er klar til anden runde af French Open for juniorer.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark