Ekstra Bladet

Vennerne knuste

Tårer, kram og stilhed fyldte luften foran Tornbjerg Gymnasium i Odense, da elever og laerere mindedes deres ven

- TORBEN RASK FOTO: CLAUS BONNERUP trl@eb.dk

Den i mere end én forstand store, glade dreng, som aldrig var bleg for at tage et ansvar, var der ikke laengere til at øse ud af sit overskud til sine mange knuste kammerater på Tornbjerg Gymnasium i Odense.

Sådan som den druknede 19-årige elev, der netop havde gjort alle sine skriftlige prøver faerdige og skulle til at tage fat på de mundtlige, er blevet beskrevet, så ville han med garanti have vaeret blandt dem, der uddelte ekstra kram til de mange ulykkelige gymnasieel­ever i går formiddag rundt omkring den flagstang, der med Dannebrog på halvt markerede sorgen over fredagens drukneulyk­ke.

Ulykken i en tidligere grusgrav, som nu kaldes Davinde Sø lidt syd for Odense, som så tragisk tog livet af den 19-årige mand, der i angivelig kådhed og harmløs leg blev skubbet i vandet af en jaevnaldre­nde kammerat.

– Vi har lige haft en fin mindehøjti­delighed af cirka ti minutters varighed indenfor. Der var selvfølgel­ig en trykket stemning, men det føltes godt og foregik stille og vaerdigt, fortalte rektor Carsten Claussen, der naturligt var følelsesma­essigt påvirket af kort forinden at have laest sine mindeord om den afdøde op for flere hundrede af de i alt 750 elever på gymnasiet.

3. g-eleverne, som den 19årige var en del af, er i fuld gang med de afsluttend­e eksamener, inden de om få uger skal iføre sig studenterh­ue og feste flere dage i traek.

Glad stemning

– Han (den druknede, red.) var en dreng med et smil på laeben og et glimt i øjet, og han vil blive savnet frygtelig meget. Nu handler det om at bruge vaerdierne ved det faellesska­b, der er på skolen, så vi kan komme videre på bedst mulig måde, sagde Carsten Claussen.

Den 19-årige var sammen med en gruppe unge, hvoraf flere går på Tornbjerg Gymnasium, da ulykken skete fredag eftermidda­g. Ifølge flere vidner på stedet var stemningen glad og harmonisk, og mange af de tilstedeva­erende snakkede blandt andet om de foreståend­e eksamener, inden de forhåbentl­ig kunne juble over en studenterh­ue som punktum for den treårige uddannelse.

Politiet: Ikke alkohol indblandet

Den jaevnaldre­nde kammerat, som angiveligt skubbede den 19-årige i vandet fra en lille badebro, anede ikke, at han i leg netop var kommet til at bringe sin ven i en farlig situation, som udviklede sig så tragisk.

Den 19-årige spraellede først forgaeves i vandet, mens en veninde råbte, at han ikke kunne svømme.

Det fik flere til at hoppe i vandet for at lede efter den unge, der nu var forsvundet fra overfladen og ned i det dybe, mørke vand. Idet Davinde Sø tidligere har vaeret en grusgrav, bliver der hurtigt meget dybt blot et par meter ude i vandet, har Fyns Politi oplyst.

Fyns Politi har i en pressemedd­elelse fastslået, at ingen af de implicered­e i ulykken var spirituspå­virkede. Fredagshyg­gen i det varme vejr ved søen var heller ikke en del af et sidste skoledagar­rangement, men af privat karakter.

Tornbjerg Gymnasium havde aftalt med Tornbjerg Kirke, at kirken hele dagen i går var åben for elever med behov for at snakke med en praest, ligesom der var mulighed for at få psykologhj­aelp på gymnasiet.

– Vi havde selv en kriseplan og modtog allerede fredag aften en kopi af en lignende plan fra et andet gymnasium. Så på den måde kan man sige, at vi har vaeret godt klaedt på, fortaeller rektor Carsten Claussen. En 21-årig mand er i et grundlovsf­orhør ved Retten i Sønderborg blevet varetaegts­faengslet i foreløbig fire uger for at forsøge at voldtage en 19årig kvinde i Haderslev.

Til politiet kunne kvinden fortaelle, at manden talte engelsk med tydelig amerikansk accent. Den anholdte – og nu faengslede – mand er ifølge politiet en amerikansk soldat, der er på øvelse i Danmark. Han naegter sig skyldig.

 ??  ?? – Han var en dreng med et smil på laeben og et glimt i øjet, og han vil blive savnet frygtelig meget, fortaeller rektor Carsten Claussen.
– Han var en dreng med et smil på laeben og et glimt i øjet, og han vil blive savnet frygtelig meget, fortaeller rektor Carsten Claussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark