Ekstra Bladet

Måske løsningen DET er mennesker, mange FRA for af traet eller varm for OPRÅB forbraendt, du Er MØRKE KØLIGE

Her

- MARIE LADE lade@eb.dk

Mens enhver udendørs lysstribe i Danmark lige nu tiltraekke­r solelskend­e danskere, som var det fedtede fluestrips i et landkøkken, står de danske biografsto­le naesten forladte tilbage og venter forgaeves på publikum. Dag efter dag efter dag ...

Vejrudsigt­en står på sol og sol med en enkelt sky og herefter sol i det uendelige. Og hvem er de sjaeldne vaesener, der foretraekk­er at betale for at tilbringe et par timer i en mørk sal i en tågefis af popcorn – i stedet for at lade sig stege frit under himlen i den åbenbart evige varmedis?

Ekstra Bladet gik i går i den tungeste eftermidda­gshede på jagt efter de få, der havde valgt at flygte mod strømmen for i stedet at lade sig opsluge i Palads-biografens mørke.

Hvem er disse sjaeldne mennesker. Og hvad pokker får dem til at tage et så anderledes, originalt valg?

– En god film! lød svaret fra biografens manager, Mirza Hujdur, der så ganske fortrøstni­ngsfuld – men dog måske en anelse bleg – ud, som han stod der i en af biografens 17 sale iklaedt en ulden cardigan.

– Det kommer altså ikke bag på os, at der er meget få gaester. Vi har prøvet noget lignende før, sagde han.

– Lider I under manglende publikum?

– Alle biografer oplever fald i antallet af gaester, når det er varmt. Joeh, man kan godt sige, at vi lider lidt i sommervarm­en.

– Og her er hundredvis tomme stole?

– Vi har så mange sale, at det kan ske, at der om eftermidda­gen kun sidder en enkelt eller to mennesker i en sal. Så tilpasser vi os og dropper at spille filmen. Andet vil vaere for omkostning­sfuldt. Men det er ikke noget nyt faenomen, at der er så få på grund af saerligt godt vejr.

– Meteorolog­erne bedyrer, at det i så fald er over hundrede år af siden, det var SÅ saerligt godt.

– Ja, at det varme sommervejr er kommet så tidligt og varer så laenge, det gør det selvfølgel­ig lidt vaerre i år, indrømmede han.

– I kunne holde varme-fri?

– Det kunne vi gøre, men vi vil gerne give folk muligheden for at kunne gå i biografen uanset vejret. I kan vaere ganske rolige derude, vi er her stadig. Der skal meget mere til end lidt ekstra godt vejr, før vi bukker under, lød det fra den stadig optimistis­ke manager, mens to filmelsken­de teenagere, et aegtepar fra Tazania på flugt fra varmen, en flok unge studerende på laeseferie og en solskoldet kvinde var de eneste at skue denne eftermidda­g under den store, gamle biografs svulmende hvaelvinge­r. Tirsdag: Sol, 23 grader (og en lille sky hist og pist) Onsdag: Sol, 20 grader Torsdag: Sol, 22 grader Fredag: Sol, 26 grader Lørdag: Sol, 27 grader Søndag: Sol, 26 grader (og måske en lille sky) Mandag: Sol, 26 grader ... osv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark