Ekstra Bladet

MAND HAR RINGET HJEM

Ifølge politiet blev en 25årig mand tvunget ind i en bil under en skudepisod­e. Nu har han kontaktet sin familie

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk

Politiet i København ved stadig ikke, hvor en 25-årig mand befinder sig, og om han stadig er frihedsber­øvet, efter at han i følge politiet torsdag blev tvunget ind i en bil af andre yngre maend.

Det skete i forbindels­e med et skyderi ved Husum Torv i Brønshøj i København. I løbet af weekenden har den 25-årige dog kontaktet sin familie.

– Han har ringet nogle gange i løbet af weekenden. Familien siger, at han sover hos nogle venner, fortaeller Steffen Thaaning Steffensen, politikomm­issaer ved Københavns Politi.

Imidlertid er der ikke nogen, der ved, hvem de omtalte venner er.

– Jeg vil opfordre ham til at kontakte os, og vi har også bedt familien om at sige det videre til ham, hvis han ringer igen. Vi vil gerne vide og se med egne øjne, om han er OK, fastslår politikomm­issaeren.

Skød foran politifolk

Baggrunden for de begivenhed­er, der udspillede sig ved Husum Torv, er endnu uklar. Men klokken 16.37 torsdag opstod der tumult på vejen blandt personer fra tre forskellig­e biler, en Audi, en Mercedes og en BMW. Der blev affyret skud, og en mand blev foran øjnene på civile politifolk, som tilfaeldig­vis var i området i anden anledning, tvunget ud af en af bilerne og ind i Audien.

I følge politiets sigtelse speedede den op og var taet på at påkøre en af de civile betjente, der sprang til siden. Politiet affyrede skud mod Audien, men bilen forsvandt fra stedet. Den blev siden fundet i Herlev med skudhuller i. Politiet oplyser, at der ikke er noget der tyder på, at personer er blevet ramt.

Naegter sig skyldige

Siden blev tre maend anholdt i sagen. De blev fremstille­t i grundlovsf­orhør i fredags, sigtet for at bringe andre folk i fare ved at skyde i ukendt retning på gaden, pege med en pistol mod ukendte personer i en Mercedes og efterfølge­nde traekke en person ud af bilen med henblik på frihedsber­øvelse.

En af de tre maend er desuden sigtet for vold mod tjenestema­nd, da han ifølge sigtelsen forsøgte at køre en polititjen­estemand ned under flugten.

De naegtede sig alle tre skyldige. Grundlovsf­orhøret blev holdt bag lukkede døre, så de anholdtes forklaring­er er ikke offentlig kendt.

Politikomm­issaer Steffen Thaaning Steffensen understreg­er, at Københavns Politi endnu ikke ved, om der er tale om en konflikt mellem bander, eller om der ligger noget helt andet bag haendelsen.

Vi vil gerne vide og se med egne øjne, om han er OK

 ?? FOTO: STEVEN KNAP/BYRD ?? Flere maend blev anholdt, og tre blev faengslet i den mystiske sag efter et grundlovsf­orhør fredag.
FOTO: STEVEN KNAP/BYRD Flere maend blev anholdt, og tre blev faengslet i den mystiske sag efter et grundlovsf­orhør fredag.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark