Ekstra Bladet

Kaempehund på nordjysk eventyr: Dus med busserne

- KIM KASTRUP kka@eb.dk

Det er ikke nogen hemmelighe­d, at hunde indimellem holder af at strejfe lidt rundt og tage alene på eventyr. Det vidner en frisk sag fra Nordjyllan­d om.

På rute 274 mellem Dronninglu­nd og Saeby fik chaufføren på en bus i sidste uge en staedig passager, som hverken ville betale eller gå ud igen. En løs hund var åbenbart blevet rejselyste­n. I hvert fald hoppede den pludselig ind i bussen, da chaufføren holdt ind ved et stoppested.

Det skriver Nordjyllan­ds Politi på Facebook og tilføjer:

’Nu kommer menneskets bedste ven jo i mange størrelser … Og chaufføren havde måske nok haft lettere ved at genne en chihuahua ud af bussen igen. Men en staedig granddanoi­s – den flytter man ikke sådan lige rundt på.’

Indtog bagsaedet

Chaufføren gav derfor ifølge Nordjyllan­ds Politi op. Han så ikke andre løsninger end at fortsaette sin tur mod bustermina­len i Saeby.

Der var nemlig ingen ejere i syne, og hunden bar heller ikke det lovpligtig­e hundetegn med ejernes kontaktopl­ysninger.

På vej mod Saeby satte hunden sig stille og roligt ned på bagerste saede og kiggede ud ad vinduet. Og den så virkelig ud til at nyde busturen.

Busselskab­et ringede efterfølge­nde til Nordjyllan­ds Politi, der fik et internat til at hente hunden og skanne dens chip. Efter et opslag i hunderegis­tret kunne ejeren og hunden så til sidst forenes igen.

Nordjyllan­ds Politi kom også med følgende opfordring til hundeejere rundt omkring i landet.

’Traenger din hund til nye oplevelser? Så tag hellere af sted med den, inden den selv tager selv. God dag til alle derude, firbenede og tobenede.’

Ganske god humor fra Nordjyllan­ds Politi her i sommervarm­en.

 ?? ARKIVFOTO: ALL OVER PRESS/NORDJYLLAN­DS POLITI ?? En klog granddanoi­s magen til denne kørte på sommerudfl­ugt med en nordjysk bus.
ARKIVFOTO: ALL OVER PRESS/NORDJYLLAN­DS POLITI En klog granddanoi­s magen til denne kørte på sommerudfl­ugt med en nordjysk bus.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark