Ekstra Bladet

Tak til Støjberg

-

fra ikke-vestlige lande DANSKE BORGERE tager ansvar som aldrig før. De tilpasser sig, så deres kultur og religion ikke laengere fylder i det offentlige rum. De passer deres arbejde, bidrager til samfundet og integrerer sig som aldrig før.

Frygt er fravaer af tryghed. Det er en af de grundlaegg­ende følelser i os mennesker. Den får alt for tit lov til at styre os. I alt for mange tilfaelde er det også frygt, der er med til at skabe had og splittelse.

Frygten for det fremmede kan netop manifester­e sig, så vi aldrig mødes på tvaers og laerer hinanden at kende, så vi aldrig opdager, hvor meget vi har til faelles, men graver grøften imellem os dybere og dybere.

sige tak

DERFOR VIL JEG til Inger Støjberg. Hun italesaett­er ramadanen og sine bekymringe­r ved denne religiøse højtid.

Om Inger Støjberg er styret af frygt eller ej, er underordne­t, for jeg har selv mødt danske borgere, der er bange for, om ulykker kan finde sted. Eksempelvi­s om en buschauffø­r bliver så dehydreret, at han/hun kører galt, eller en pilot besvimer.

Til det sidste kan jeg garantere alle om, at piloter bliver uddannet til at prioritere passagerer­nes sikkerhed over alt andet. Ingen arbejdende piloter faster.

er dog en helt anden BUSCHAUFFØ­RERNE sag. Vi havde tilbage i 2010 en ulykke med en chauffør, der kørte galt. Det forlød, at begrundels­en for ulykken var, at buschauffø­ren var dehydreret pga. ramadanen.

ulykke har vi oplevet i de 31 år, ÉN ENESTE jeg har levet i Danmark. Men en ulykke er også en ulykke for meget. Italesaett­elsen af bekymringe­rne er derfor helt på sin plads.

Glaedeligt er det – i den anledning – når pressechef­en fra Arriva, Pia Hammershøy, melder ud, at buschauffø­rerne, der holder ramadan, bytter vagter med etnisk danske chauffører, der gerne vil holde fri i juledagene. Andre bytter vagter og kører tidligt på dagen, så de ikke skal køre så mange timer uden vådt eller tørt. Nogle bruger endda deres ferie.

Frygt er fravaer af tryghed. Det er en af de grundlaegg­ende følelser i os mennesker

konkludere, at vi nu allesammen VI KAN DERFOR sikkert og trygt kan tage bussen eller flyet til vores destinatio­n, uden at turen skal ødelaegges af bekymringe­r for, om de fastende muslimer besvimer. For de tager ansvar, tilpasser sig og passer på os allesammen.

Så tak for jer. I er i sandhed rollemodel­ler for andre!

til Inger Støjberg for at dele sin bekymring, OG TAK så vi en gang for alle kan slå fast, at den er ubegrundet.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Vi kan trygt tage bussen eller flyet til vores destinatio­n, uden at turen skal ødelaegges af bekymringe­r for, om de fastende muslimer besvimer.
FOTO: JENS DRESLING Vi kan trygt tage bussen eller flyet til vores destinatio­n, uden at turen skal ødelaegges af bekymringe­r for, om de fastende muslimer besvimer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark