Ekstra Bladet

Er: Kvinder taettest på , når de serverer wienerbass­er

-

us od en Er

at lf-

er å– at så etog olk

rater er?

dig

ge er har socialdemo­kratisk baggrund. Og så er der også nogle udefra.

– Rasmus Horn Langhoff, synes du egentlig selv, Socialdemo­kratiet er gået forrest i forhold til ikke at ansaette socialdemo­krater og folk fra fagbevaege­lsen?

– Hvis du laeser min kritik i Berlingske Tidende – og mit indlaeg i Politiken, så er min kritik, at der kun sidder maend der, hvor der bliver truffet beslutning­er. Det er kun, hvis der bliver serveret kaffe og wienerbass­er, at der er en kvinde inde i det rum, hvor der bliver truffet beslutning­er. Det er min kritik.

– Det billede bliver du nødt til at forklare.

– Der, hvor beslutning­er bliver truffet i økonomiudv­alget, koordinati­onsudvalge­t eller for den sags skyld i sikkerheds­udvalget, de tre magtfulde udvalg, er der ingen kvinder.

– Er det noget, du ved, eller er det noget, du tror, at det er kvinder, som serverer?

– Kvinder er overreprae­senteret på sekretaern­iveau i ministerie­rne. Så det er der en meget stor sandsynlig­hed for. Hvis de så har fået en mand til at servere kaffen og wienerbass­erne, så er de ikke engang der.

– Men der er jo også maend ansat som personlige assistente­r osv., så er du ikke med til selv at skabe kønsstereo­typer?

– Jeg er med til at saette tingene på spidsen for at understreg­e, hvad jeg synes er en absurditet, nemlig at kvinder er sat uden for døren, når beslutning­er skal traeffes.

– Det mener jeg er forstaerke­t med den her skaevvridn­ing på rådgiversi­den.

– Betyder det så, at naeste gang Socialdemo­kratiet kommer i regering, så ser vi en anden ansaettels­esprocedur­e for saerlige rådgivere?

– Vi kommer i hvert fald til at se, at kvinder på samme måde som maend bliver en del af det politiske arbejde – også på topniveau.

– Men vil I aendre proceduren, så det bliver mere centralt styret?

– Jeg håber ikke, det bliver nødvendigt. Min opfordring er, at man taenker lidt ud af boksen.

 ?? FOTO: MADS DALEGAARD ?? Løkkes pølseklub
I går fik statsminis­teren endnu en mand i pølseklubb­en, da udenrigsmi­nister Anders Samuelsen ansatte en ny spindoktor og haevede antallet af spindoktor­er under regeringen­s ministre fra 22 til 23.
FOTO: MADS DALEGAARD Løkkes pølseklub I går fik statsminis­teren endnu en mand i pølseklubb­en, da udenrigsmi­nister Anders Samuelsen ansatte en ny spindoktor og haevede antallet af spindoktor­er under regeringen­s ministre fra 22 til 23.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark