Ekstra Bladet

Tør dine tårer

-

Karen Thisted har atter begået en klumme, hvori hun er ved at falde i svime over, hvor sød kronprins Frederik er. Det sker efter den enormt lange festuge, hvor det handlede om at få folket med sig. Kongehuset lagde hovederne i blød, og et lyst hoved fik en idé: Royal Run i disse motions-tider og så var den sag klaret.

Hvem vil ikke gerne løbe med en kommende konge – så er man ligesom med i noget stort, men ak og ve, kronprinse­n kaldet Frede fik ondt i ryggen, så man skulle ikke vente en ny rekord. Men han vinkede og smilede, og Karen Thisted var så lykkelig, at det måtte hun straks skrive om for at fortaelle os, som synes, at kongehuset er ganske udemokrati­sk, at vi republikan­ere godt kunne gå hjem og laegge os.

Naeh, Karen, alt det kongelige var blot et drys eventyr –en kaerkommen lejlighed til et forsøg på at beholde den kongelige facade, for hvordan kan en lille familie-enklave leve med, at de ingen ret har til at stemme ved til kommune-, folketings­eller til EU-valg, og intet efternavn har.

De betaler ikke skat og får eftergivet momsen

– som er alt for høj for almindelig­e med rødt blod i årerne, samtidig med at de får en hulens masse penge om året. Betalt af folket. Men herregud, Karen T. Du fik din lykkestund, medens øjnene flød over i bar rørelse over den søde, søde kronprins, som du vel slet ikke kender. Jeg taenker, hvad med Fredes børn? Den ene er måske sikret et fast løsgaenger-job, men hvad med de tre andre? Hold da op for et system. Det kalder jeg udemokrati­sk, Karen Thisted.

Tør dine tårer. Jeg bliver sgu ikke royalist af din rørstrømsk­e klumme.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød Nu slipper alle for at se en kvinde i burka. Personligt har jeg undervist 43 år i Avedøre Stationsby. I mine unge dage arbejdede jeg på Nørrebro. Jeg tror, jeg 5-10 gange har set en kvinde med burka. Jeg har aldrig følt mig kraenket eller truet af disse oplevelser. Jeg kan forstå, at burkaforbu­ddet faktisk indføres for kvindernes skyld – at det danske samfund vil hjaelpe kvinderne med disse forbud.

De skaemmer den danske natur, og det er ikke dansk at cykle sådan klaedt

Jeg tillader mig at foreslå et forbud, der vil ramme en lidt større del af befolkning­en: Jeg ønsker et forbud mod motionscyk­lister i trikot.

Forbuddet skal kun gaelde for en minoritet af cyklistern­e. Du kender dem godt; fede maend der skruer sig ned i en trikot. De der maend, der ligner en netpølse så fyldt med ister, at nettet truer med at spraenges. De skaemmer den danske natur, og det er ikke dansk at cykle klaedt sådan.

Jeg er selv snart 70 år og veltraenet.

Jeg må indrømme, at det var en prøvelse at se landets statsminis­ter stille op for Team Rynkeby. Jeg har dyb respekt for, at han gennemført­e turen til Paris, men jeg vil gerne forskånes for at se ham i trikot igen.

Min danske finfølelse vil få et ordentlig gok, hvis Martin Henriksen en dag stiller op for Team Rynkeby. Jeg foreslår et forbud mod, at overvaegti­ge maend viser sig i trikot. Det er kun for deres egen skyld.

Steen Sparre Hesseløgad­e 47 København Ø

 ?? EKSTRA BLADET 3. JUNI FOTO: BO SVANE ?? Steen Sparre vil gerne forskånes for at se Lars Løkke i dette antraek igen.
EKSTRA BLADET 3. JUNI FOTO: BO SVANE Steen Sparre vil gerne forskånes for at se Lars Løkke i dette antraek igen.
 ??  ?? Karen Thisteds klumme i Ekstra Bladet i søndags gør ikke J. Hartmann til royalist.
Karen Thisteds klumme i Ekstra Bladet i søndags gør ikke J. Hartmann til royalist.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark