Ekstra Bladet

Den ramte jeg godt

Clara Tauson pulveriser­ede ubesejret brite og er klar til tredje runde – topseedet i double

- Troels Christense­n tch@eb.dk FOTO: JONAS OLUFSON

PARIS (Ekstra Bladet): – Hvad siger du til din kamp i dag?

Clara Tauson griner, før hun svarer.

– Det var en god kamp, synes jeg. Jeg spillede godt.

Og det gjorde hun så sandelig, det 15-årige danske stortalent, der overrumple­de briten Emma Raducanu, som ellers ikke har tabt en kamp i år, med 6-2, 6-1.

En lektion

En lektion i koncentrer­et grustennis. Der var masser af power i danskerens serv og grundslag, men de følte stopbolde lå også, hvor de skulle. Og så holdt hun sig fokuseret på de afgørende bolde.

Hun brød til 2-1 i første saet efter godt pres og igen til 5-2, hvorefter flere begyndte at strømme ind på den ellers ret tomme bane 14. Mange i tennismilj­øet har nemlig hørt om den danske komet, og der var både traenere, en manager og en kommentato­r blandt de nysgerrige.

Saetbolden kom hjem i andet forsøg, og Clara Tauson tog momentum med sig over i andet saet, hvor hun brød straks. Resten var en imponerend­e opvisning på lidt under en time.

– Det var lidt nervøst i går. Jeg er ikke så vant til at spille sene kampe. Jeg skulle lige over den første runde.

Topseedet

– Jeg synes, min forhånd var god i dag. Jeg servede godt. Jeg blev ikke utålmodig, selv om hun når mange bolde. Jeg vandt naesten alle de vigtige point.

– Hun er en god spiller, så jeg er glad for at slå hende i dag, siger Clara Tauson, der såmaend er blevet topseedet i doubleraek­ken med sin makker, Eleonora Molinaro fra Luxembourg.

– Topseedet i en grand slam? – Ja, haha. Det er nu ikke noget pres for os, for det er kun anden gang, vi spiller sammen.

– Vi spillede en god uge i Milano, men vi regner ikke med at vinde. Vi har mødtes til mange turneringe­r og kender hinanden godt.

En god sejr

I tredje runde i single møder Clara Tauson den tiende-seedede japaner, Yuki Naito, som hun tabte til i Milano for et par uger siden.

– Jeg tror, jeg vinder denne gang, hvis jeg spiller som i dag. I Milano spillede jeg ikke saerligt godt, lød det optimistis­k fra danskeren, som fik meget paene ord med af sportschef Jens Anker Andersen.

– Hun spillede meget taet på sit bedste. Servede godt og var på boldene hele kampen. En god sejr.

– Den anden var lidt mere indstillet på at spille tennis end den første modstander, og det gjorde det lidt nemmere at spille godt. Det var ikke nogen nem modstander, men hun fik det til at se sådan ud.

Om den kommende japanske modstander sagde han:

– Hun er aeldre end Clara og skal snart vaere profession­el, så Clara skal fandeme spille godt for at slå hende. Hun kan lidt af det hele, men Clara kan lidt mere tennis, synes jeg. Det bliver taet, men det troede jeg jo også i dag.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark