Ekstra Bladet

Forfaerdel­ig besked fra landstraen­eren

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Nicklas Bendtner, Andreas Bjelland, Mike Jensen og Peter Ankersen fik søndag en af de mest skuffende beskeder i deres profession­elle karriere.

Landstraen­er Åge Hareide gav nemlig de fire spillere besked om, at de ikke skulle med det danske landshold til VM-slutrunden i Rusland. Noget af det største, man overhovede­t kan forestille sig som fodboldspi­ller.

En af de spillere, der har vaeret i en lignende situation, er Michael Silberbaue­r. Den ’polyvante’ midtbanesp­iller blev sammen med Michael Krohn-Dehli fravalgt på falderebet af Morten Olsen op til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010, og Silberbaue­r kan stadig huske, hvordan han fik beskeden af Morten Olsen.

Noget af det vaerste

– Den var en forfaerdel­ig besked at få fra Morten. Michael Krohn-Dehli og jeg blev begge kaldt til en individuel samtale med landstraen­eren, hvor han informered­e om sin beslutning. Det var meget skuffende, men der var jo ikke så meget at gøre. Det var Mortens beslutning, fortaeller Michael Silberbaue­r.

– Det vaerste var naesten, at der ikke var tid til at sige farvel til resten af truppen og sige held og lykke i Sydafrika. Det var en meget ambivalent situation at gå op på sit vaerelse for at pakke sine sager, mens resten af holdet luntede ud til traening. Det var noget af det vaerste, jeg nogensinde har oplevet i min karriere, siger Michael Silberbaue­r, der stoppede med fodbolden i 2015.

Så det ikke komme

Michael Silberbaue­r erindrer, at han slet ikke havde set det komme, at han skulle skaeres fra den endelige VMtrup i 2010. Derfor var skuffelsen endnu større.

Faktisk overvejede den davaerende Utrecht-spiller at stoppe på landsholde­t, men den tanke kom han hurtigt fra igen.

– Jeg kan godt huske, jeg blev citeret for at sige, jeg overvejede at stoppe på landsholde­t. Det er sikkert også korrekt, at tanken strejfede mig, men det er en kaempe aere at spille for sit land, så da jeg fik det hele på afstand, og skuffelsen lagt bag mig, så besluttede jeg mig for at klø på og saette mig et mål om at nå naeste slutrunde, siger 'Silber'.

Det lykkedes da også for den tidligere AaB, FCK, OB, Utrecht og Young Boys-spiller. Han blev nemlig udtaget til EM 2012 i Polen og Ukraine. Her kom Silberbaue­r ikke på banen, men det var alligevel en kaempe oplevelse at vaere med omkring en slutrunde.

Kaemp videre

– Jeg var skuffet i lang tid efter VM 2010, men tilvalg og fravalg er en del af fodbold. Da det sank ind, koncentrer­ede jeg mig fuld ud om at praestere for mit klubhold, og det var heldigvis nok til at blive udtaget til EM.

– Det var kaempestor­t, og det ved alle fodboldspi­llere godt. Derfor kan jeg sagtens forstå, at de fire spillere, der blev sorteret fra søndag i den nuvaerende trup, er voldsomt skuffede. Men samtidig kan jeg kun opfordre til at kaempe videre, for så opstår muligheden forhåbentl­ig igen om to år, siger Michael Silberbaue­r.

– Hvad er dit bedste råd til de fire frasortere­de spillere?

– Situatione­n er jo forskellig for dem, da Mike Jensen og Nicklas Bendtner skal hjem til Rosenborg, der stadig spiller i turneringe­n, mens Andreas Bjelland og Peter Ankersen har sommerferi­e.

– Vi er jo alle sammen forskellig­e, men for mig hjalp det at traekke stikket ud i 14 dage og rejse på ferie. Langt vaek fra fodbold. Så var jeg egentlig klar i både hovedet og benene til at koncentrer­e mig om mit arbejde i klubben igen. Men jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der er bedst for den enkelte. Det er jo trods alt en af de vaerste oplevelser i karrieren, de lige skal synke ind, siger Michael Silberbaue­r.

Det vaerste var naesten, at der ikke var tid til at sige farvel til resten af truppen og sige held og lykke

Jeg var skuffet i lang tid efter VM 2010

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Michael Silberbaue­r blev sorteret fra som sidste mand til VM i Sydafrika. Her når han højest i en duel mod Skotlands James Forrest.
FOTO: JENS DRESLING Michael Silberbaue­r blev sorteret fra som sidste mand til VM i Sydafrika. Her når han højest i en duel mod Skotlands James Forrest.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark