Ekstra Bladet

BENDTNER-BESLUTNING VAEKKER OPSIGT

GÅR KLODEN RUNDT: Fra Indien til Polen og fra Ghana til Australien og Tyskland – Nicklas Bendtners exit fra VM-truppen rammer overskrift­er i hele verden

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Nicklas Bendtner er ikke med i Danmarks VM-trup.

Chok-beskeden ramte Danmark søndag aften, og nyheden er efterfølge­nde gået hele verden rundt. I udenlandsk­e aviser er Bendtners fravaer således også den store nyhed.

I Danmark og Norge er det oplagt at skrive om Bendtner, men helt i Indien skaber den danske angriber overskrift­er.

’VM kan blive kedeligere uden Danmarks rebel Nicklas Bendtner’, er overskrift­en hos The Indian Express.

Tegn på modenhed

’Danmarks angriber Nicklas Bendtner har måske et ry som ’bad boy’, men den 30årige angriber har vist tegn på modenhed i den måde, han acceptered­e Åge Hareides beslutning på’, skriver avisen videre og henviser til den tale, som Bendtner efterfølge­nde holdt for truppen.

Ellers bruger avisen muligheden for at genopfrisk­e Bendtners skandalesa­ger lige fra byturen med bukserne nede i 2009 til spritkørsl­en i 2013, underbukse-bøden ved EM 2012 og nøgen-fotoet i solen, hvor kun en bh daekkede de aedlere dele.

I Sverige kalder Expressen det i overskrift­en for ’mareridtsb­eskeden’, at Nicklas Bendtner misser VM.

’Her er Danmarks tunge besked inden VM. Nicklas Bendtner misser mesterskab­et’, er ordene i artiklen.

Oh Lord

I Tyskland har de ikke glemt danskerens tilnavn, ’Lord Bendtner’. ’Oh Lord! Danskere uden Bendtner til VM’, lyder det i overskrift­en hos Kicker.

’I den første trup var eksWolfsbu­rg-spilleren Nicklas ’Lord’ Bendtner med. Men social-media-faenomenet, der nu er på måljagt i Rosenborg, klarede det ikke til den endelige trup’, lyder det nede i artiklen.

’Nicklas Bendtner er det prominente navn, der mangler på listen. Til gengaeld er tre Bundesliga-spillere med samt en kommende Frankfurt-spiller’, lyder det videre med henvisning til Frederik Rønnow.

I England spiller The Sun på bogtitlen ’Bend of the World’ og ordsammenf­aldet med danskernes navn.

’Det føles som VM’s drejning. Nicklas Bendtner er udeladt af Danmarks trup’.

Uden målscorer

Hos Danmarks modstander­e i gruppespil­let er Bendtners exit selvfølgel­ig også en stor ting.

’Uden målscorer! Nicklas Bendtner ikke med i Danmarks endelige trup’, skriver Peru21.

’Danmark har ikke samme skaebne som det peruanske landshold. Europaeern­e vil ankomme til Rusland 2018 uden deres største spiller i angrebet’, lyder det med henvisning til, at Peru efter megen ballade alligevel har fået deres doping-dømte stjerneang­riber, José Paolo Guerrero, med.

Får betydning

Australske Socceroos fortaeller i overskrift­en, at ’Danmark fjerner tidligere Arsenal-stjerne fra VM-truppen’.

’Danmark skal i stedet stole på Feyenoords Nicolai Jørgensen, der skal levere i front, og Tottenham-esset Christian Eriksen, der har til opgave at taende den kreative gnist fra midtbanen’, lyder det, mens franske L'Equipe også konstatere­r, at Bendtner er ude.

Hos Goal mener de, at Bendtners fravaer får betydning.

’Bendtner er den naestmest scorende i Danmarks historie og hans fravaer vil blive staerkt maerket hos Hareides maend i Rusland, der også må undvaere Andreas Bjelland’.

Betydeligt fravaer

Og også polske Sportowe Fakty anser fravalget som vigtigt for Danmark. ’Betydeligt fravaer for danskerne – Bendtner er ude af VMtruppen’, er overskrift­en.

’Nicklas Bendtner, en af de mest berømte danske spiller, kommer ikke til at spille VM i Rusland’, lyder det videre.

Også i Ghana og USA har Bendtner trukket overskrift­er.

VM kan blive kedeligere uden Danmarks rebel Nicklas Bendtner

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Mere moden
I Indien har man også lagt maerke til Nicklas Bendtnes nye modenhed i den måde, han acceptered­e Åge Hareides beslutning på, og henviser til den tale, som Bendtner efterfølge­nde holdt for truppen.
FOTO: LARS POULSEN Mere moden I Indien har man også lagt maerke til Nicklas Bendtnes nye modenhed i den måde, han acceptered­e Åge Hareides beslutning på, og henviser til den tale, som Bendtner efterfølge­nde holdt for truppen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark