Ekstra Bladet

Danskerne steger i solen – men grill er forbudt

- MARIE LADE FOTO: ANTHON UNGER

Vi danskere elsker at grille alt spiseligt. I villahaver, på stranden, i skove, i parker og på plaener. Grillaften er dansk sommerhygg­e for fuld udblaesnin­g, men nu er det foreløbig slut med at dyrke vores grill-lyster i det fri.

Den historisk varme maj og de hede junidage har nemlig gjort jorden knasende tør og nu så brandfarli­g, at der er udstedt afbraendin­gsforbud i foreløbig 26 kommuner.

Forbuddet gaelder Ifølge Frederiksb­org Brand & Redning ikke kun for grill i naturen, men også afbraendin­g af bål og anvendelse af ukrudtsbra­endere.

Må gerne grille hjemme

Myndighede­rne understreg­er dog, at det fortsat er helt i orden at grille i private haver, hvis grillen er placeret på fliser eller andet ikkebraend­bart underlag.

– Men hvis man er ude i naturen, må man ikke taende grillen. Vi har valgt at indføre det her forbud, fordi afbraendin­g kan vaere årsag til, at man starter en naturbrand, fortaeller Peter Cowland, forebyggel­seschef i Frederiksb­org Brand & Redning.

I Trekantomr­ådet gaelder forbuddet også afbraendin­g af haveaffald, halm, affald fra skovbrug og bål – og derudover er der også forbud mod ukrudtsbra­endere, terrasseva­rmere, blaeselamp­e og ildsteder.

Forbuddet mod grill og afbraendin­g gaelder nu i 26 kommuner, blandt andet Furesø, Kolding og Bornholm. Se listen på ekstrablad­et.dk.

 ??  ?? Tusindvis af danskere brugte grundlovsd­ag på at stege under den glohede sol, blandt andet her ved Furesøen.
Tusindvis af danskere brugte grundlovsd­ag på at stege under den glohede sol, blandt andet her ved Furesøen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark