Ekstra Bladet

Messerschm­idt: Lad dem bare tale en konflikt op

-

De skal omfavnes.

Sådan synes Morten Messerschm­idts strategi over Nye Borgerlige at se ud:

– Nye Borgerlige er stadig et relativt nyt parti, og indtil videre hører jeg dem tordne mod det samme, som vi også tordner imod. Jeg hilser alle velkommen på den politiske scene, som vil kaempe mod islamiseri­ng og EU.

– For mig er modstander­en de radikale og Enhedslist­en, lyder det fra Messerschm­idt.

– Det lyder, som om du mest af alt traekker på skuldrene over faenomenet Nye Borgerlige?

– Man kan sige, at Mette Thiesen er deres succes-historie. Hun blev valgt til byrådet, og det er der da grund til at ønske hende tillykke med. Men jeg har ikke taenkt mig at bruge kraefter på at bekaempe nogen, som lyder til at vaere enige med os.

– Nye Borgerlige mener ikke, at I har sat handling bag ordene i DF. Hvad taenker du om det?

– Jeg taenker, at når jeg ser på de forslag, vi har fremsat i Folketings­salen om stramninge­r af udlaending­epolitikke­n, om opsigelse af Menneskere­ttighedsko­nventionen, graensekon­trol og EU, så har jeg meget svaert ved at se, hvor Nye Borgerlige skulle fremsaette nogle forslag, vi ikke allerede har fremsat. Jeg vil gerne høre dem. Det er ikke DF, der er problemet – det er de andre partier.

Det har ikke vaeret muligt, at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl om hans syn på konkurrenc­en fra Nye Borgerlige. Men Morten Messerschm­idt forklarer, at DF-formanden er på linje med ham på spørgsmåle­t.

Jeg har ikke taenkt mig at bruge kraefter på at bekaempe nogen, som lyder til at vaere enige med os

 ?? FOTO: JONAS OLUFSSON ?? – Jeg hilser alle velkommen på den politiske scene, som vil kaempe mod islamiseri­ng og EU, forklarer Morten Messerschm­idt.
FOTO: JONAS OLUFSSON – Jeg hilser alle velkommen på den politiske scene, som vil kaempe mod islamiseri­ng og EU, forklarer Morten Messerschm­idt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark