Ekstra Bladet

Jagter gerningsma­end til serie af skyderier

HAENGER IKKE SAMMEN: Politiet efterforsk­er bredt for at finde forklaring­en

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Efterforsk­erne i flere forskellig­e politikred­se har i øjeblikket fokus rettet mod at opklare en serie skyderier, der har fundet sted over de seneste måneder.

Foreløbigt seneste episode udspandt sig om eftermidda­gen 2. juni taet på en legeplads ved Nørrekaer i Rødovre. Senere samme aften blev der affyret skud i Husum i København.

Ingen kom episoderne.

Indtil videre mener politiet ikke, at alle de seneste skyderier haenger sammen.

– Der kan der vaere tale om flere forskellig­e konflikt-scenarier, fortaeller Michael Wern, politiinsp­ektør, Vestegnens Politi, der har haft de fleste af skyderiern­e.

– Der har vaeret noget hash-handel ved Nørrekaer. Om det bunder i det eller noget andet, det kan vi ikke sige noget om endnu. Men foreløbig er der ikke noget, der tyder på, at der tale om organisere­de bandegrupp­eringer, fortaeller Michael Wern. noget

Skud i Albertslun­d

til ved Dertil kommer, at der i forrige måned også var skyderier i Albertslun­d. Dengang meldte politiet ud, at dette scenarie havde sit grundlag i en konflikt om det lokale hash-marked.

Kilder med indsigt i miljøet fortaeller til Ekstra Bladet, hvordan flere – men ikke alle – af de aktuelle skyderier desuden kan knyttes til samme scenarie.

I den sag spiller en central bandefigur en saerlig rolle. Gennem en laengere årraekke har han siddet i faengsel, hvor han afsonede en straf for skyderi. Men efter sin løsladelse er han begyndt at røre på sig igen.

Manden, der har anden etnisk baggrund end dansk, huserede før sin faengsling rundt omkring i det storkøbenh­avnske område. Men konkret er det Ishøj-området, der er hans hjemmebane.

Ballade blusser op

Kilderne fortaeller, hvordan der efter hans løsladelse er et magtspil i det kriminelle bandemiljø i gang. Og det er her, at en raekke af skyderiern­e kommer ind i billedet.

Disse oplysninge­r vil Michael Wern dog ikke bekraefte.

– Vi efterforsk­er bredt. Og vi mener ikke, at alle skyderiern­e har baggrund i samme konflikt, og vi samarbejde­r med flere politikred­se for at se på, hvilke af sagerne der eventuelt kan haenge sammen, siger han.

Efter hans løsladelse er et magtspil i det kriminelle bandemiljø i gang

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Udbraendt Efter skyderiet på Nørrekaer fandt politiet en udbraendt bil i et skovområde.
FOTO: KENNETH MEYER Udbraendt Efter skyderiet på Nørrekaer fandt politiet en udbraendt bil i et skovområde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark