Ekstra Bladet

Morten Østergaard: Hun må kaste håndklaede­t eller finde en anden melodi

-

Den radikale leder, Morten Østergaard, afviser kategorisk, at han vil gøre Mette Frederikse­n til statsminis­ter i en ren S-regering, hvis hun efter valget insisterer på at føre udlaending­epolitik med Dansk Folkeparti uden om de radikale.

– Der vil i givet fald ske det, at hun vil have vanskeligt ved at manifester­e et flertal. Så må hun kaste håndklaede­t i ringen eller finde en anden melodi.

– Der skal ikke vaere tvivl om, at hvis hun vil føre regering på faellesmae­ngden med DF, så skal de bringe hende til magten. For vi gør det ikke.

– Illusionen om, at man kan vaelge vores politik fra, men taelle vores mandater med – den kommer Socialdemo­kraterne til at aendre opfattelse af. For så god er verden jo ikke.

– Hvem vil du så pege på?

– Jeg aendrer ikke vores position, bare fordi hun på et pudsigt tidspunkt – før der overhovede­t er uskrevet folketings­valg – begynder at planlaegge ministerpo­ster.

– Vi er stadig i opposition til Lars Løkke. Men jeg har svaert ved at se forskel på dem. Hvis man alligevel får katten i saekken med i form af Kristian Thulesen Dahl, hvor skal man så gå hen? Men vi samarbejde­r med alle dem, som vil. Vi går efter den største indflydels­e.

– Peger du på Mette Frederikse­n som statsminis­ter, hvis rød blok vinder valget?

– Ja, det er ikke aendret. Vi ønsker en anden regering, men det skal vaere med en anden politik, hvis den kommer til magten med vores mandater.

– Vi vil forlange indflydels­e – også på udlaending­epolitikke­n.

– Det er en illusion at tro, at man med vores opbakning kan danne en regering, der videreføre­r DF’s udlaending­eog økonomipol­itik.

– Vil I vaelte hende?

– Det her må afklares, før en regering kan tiltraede. Hvis man vil danne en regering i Danmark, så må man sikre sig opbakning. Socialdemo­kraterne må forklare, hvordan de vil få enderne til at mødes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark