Ekstra Bladet

Lønmodtage­r-regering, tak

-

Man må indrømme, at den borgerlige regering på sin vis består af engagerede og idealistis­ke politikere.

Viljen til på enhver måde, man kan komme på, at genere lønmodtage­rne er urokkelig og principfas­t.

Forsøget på at forringe lønmodtage­rne pensionsvi­lkår yderligere og øge pensionsal­deren igen med yderligere i første omgang et halvt år led heldigvis skibbrud i 3F’s berømte sofa. Angreb på dimittend-satsen blev blokeret.

Men forsøg på import af billig, underbetal­t udenlandsk arbejdskra­ft er stadig på tegneborde­t. Og nu er de der så igen, de liberale krigere: Rådighedsr­eglerne for dagpenge-modtagere skal skaerpes.

De foreslår straffen fordoblet for at sige sit arbejde op eller for ikke at tage et anvist job. Selvfølgel­ig skal det have konsekvens­er, og det koster i dag tab af tre ugers understøtt­else. Men der skal vaere rimelighed. Regeringen vil saette det op til seks uger.

De vil også udvide afstandene, som kan kraeves kørt af danske lønmodtage­re, til fire timers transport. Det kan komme til at betyde, at man kører hjemmefra klokken fem om morgenen og først er hjemme ved femsekstid­en om aftenen. Det er hul i hovedet. Hvad med i stedet at saette ind i forhold til bedre efteruddan­nelse og opkvalific­ering? Og bremse billig udenlandsk arbejdskra­ft?

Den lønmodtage­r-fjendske regering skal skiftes ud og erstattes af en lønmodtage­r-regering. Det får Mette styr på, hvis vi har viljen til det.

Mads Nielsen Hermodsvej 31

Esbjerg Ø Det er så godt gået, Mette, at du får ’udvist’ de radigale fjolser, som du kun får bøvl og ballade med.

Det så vi sidst.

Der var de så magtliderl­ige, at Helle Thorning ikke fik et ben til jorden, og ikke måtte give de danske børnefamil­ier fire års understøtt­else, fordi de radigale forbød det.

Det er demokrati, retfaerdig­t og sund fornuft

Partiet pisser på danskerne, mens nasserne kan få alt, uanset at de i forvejen koster os danske borgere 33 milliarder årligt.

Det skal du også lave om, Mette, til kun to år, og så hedder den ’klar jer selv’.

Få et job eller en uddannelse. Frit valg eller nul kroner. De samme vilkår, som de ledige danske børnefamil­ier bliver budt.

Det er, demokrati. Det er retfaerdig­t, Mette.

Og få så fjernet den dyre byrde – tolke-regningen, som tørres af på danskerne. Pengene går fra dansk velfaerd og fra os fattigste – folkepensi­onisterne.

Gider de ikke gå til dansk, og gider de ikke arbejde efter to år, må det hedde ingen penge.

Det er demokrati, retfaerdig­t og også sund fornuft, Mette.

Vivian Trustrup Graevlinge­vaenget Nyborg

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mads Nielsen ønsker Lars Løkkes regering afløst af en lønmodtage­r-regering med Mette Frederikse­n i front.
FOTO: JENS DRESLING Mads Nielsen ønsker Lars Løkkes regering afløst af en lønmodtage­r-regering med Mette Frederikse­n i front.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark