Ekstra Bladet

JEG ER SLET IKKE ENIG!

– Jeg er ked af den situation, jeg er havnet i, da jeg troede, jeg havde en stor rolle på det her hold

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Mindre end en uge før det danske fodboldlan­dshold drager til VM i Rusland, skal landstraen­er Åge Hareide igen forholde sig til kritik fra en vraget spiller.

Denne gang er det Andreas Bjelland, der tager bladet fra munden og retter kritik mod nordmanden­s dispositio­ner.

Bjelland, der har vaeret fast makker med Simon Kjaer i det danske midterfors­var under den historiske stime på 14 kampe uden nederlag, som landsholde­t har leveret, blev søndag vraget fra den endelige trup sammen med Nicklas Bendtner, Peter Ankersen og Mike Jensen.

Rammer ekstra hårdt

Begrundels­en var, at staben omkring landsholde­t vurderede, at den skadede Bjelland ikke ville kunne nå at blive klar til åbningskam­pen mod Peru i Saransk 16. juni. Men den vurdering er den rutinerede forsvarer mildest ikke enig i. Faktisk er han så utilfreds, at han nu – ligesom Daniel Wass – vaelger at gå til offentligh­eden med sin skuffelse over Hareides valg.

’Jeg er utrolig skuffet og ked af den manglende udtagelse. Jeg må respektere traenerens beslutning, selvom jeg slet ikke er enig!’ lyder det fra Andreas Bjelland i en pressemedd­elelse.

’Jeg traenede fuldt med søndag og kom fint igennem. Ifølge den plan, der var lagt, skulle jeg ikke have traenet fuldt med allerede søndag. Planen var, at jeg først i denne uge skulle traene fuldt med. Så meget mere er jeg overrasket over, at nogen har meldt ud til Åge, at jeg ikke ville blive klar til den 16. juni’, skriver Bjelland, der undrer sig over, at hans loyalitet over for landsholde­t ikke bliver belønnet.

’Jeg er selv af den opfattelse, at jeg ville vaere 100 procent klar til den første kamp den 16. juni, såfremt jeg fulgte den plan, der var blevet lagt oprindelig­t. Jeg er ked af den situation, jeg er havnet i, da jeg troede, jeg havde en stor rolle på det her hold, og føler jeg har vaeret en stor del af kvalifikat­ionen og altid vaeret loyal overfor stab og spillere’, forklarer han.

Den manglende VM-udtagelse rammer ekstra hårdt, fordi den 29-årige midterfors­varer står uden klub og skulle have brugt VM som udstilling­svindue til en ny klub. Alligevel bakker han op om holdet i Rusland.

’Nu går livet videre, og jeg er glad for at vaere tilbage hos min familie og muligheden for en god ferie. Jeg ser nu frem til at finde en ny klub og glaeder mig til at se, hvad fremtiden bringer. Jeg ønsker selvfølgel­ig spillerne alt det bedste, og håber at de som hold og individual­ister får et fantastisk VM! Det er en fantastisk gruppe at vaere en del af, og jeg vil naturligvi­s heppe på Danmark her hjemmefra’, skriver han.

Bjellands udmelding kommer, kort efter at Daniel Wass rettede en sønderlemm­ende kritik mod Åge Hareide, der blev beskyldt for at bryde aftaler med Celta Vigo-spilleren, da denne meldte afbud til landsholde­t af personlige årsager.

Jeg er utrolig skuffet og ked af den manglende udtagelse

Jeg traenede fuldt med søndag og kom fint igennem

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Special-traening – Jeg er selv af den opfattelse, at jeg ville vaere 100 procent klar til den første kamp den 16. juni, fortaeller Andreas Bjelland i en pressemedd­elelse.
FOTO: LARS POULSEN Special-traening – Jeg er selv af den opfattelse, at jeg ville vaere 100 procent klar til den første kamp den 16. juni, fortaeller Andreas Bjelland i en pressemedd­elelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark