Ekstra Bladet

Simon Kjaer: Det har vaeret nogle hårde dage

- JOHNNY W. KOKBORG jwk@eb.dk

Efter en fridag mandag var det danske fodboldlan­dshold igen tilbage i vante rammer på Hotel Marienlyst.

Men inden fokus for alvor bliver rettet mod den sidste testkamp inden VM på lørdag mod Mexico, er der et par ting, der skal tales ud om.

For søndag var dagen, hvor truppen sagde farvel til de fire spillere, der ikke blev udtaget til VM. Store profiler som Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland måtte sige et ufrivillig­t farvel, mens Peter Ankersen og Mike Jensen også måtte pakke tasken og tage hjem.

Får snakket ud

– Det har vaeret nogle hårde dage for os alle sammen. Jeg har det også svaert med det, fordi det er nogle rigtig dygtige spillere. Og samtidigt er det vores venner. Det er folk, man er gået op ad i flere år. Det er selvfølgel­ig hårdt. Men det er en del af gamet, så det er noget, man accepterer. Det er nu engang sådan, det er. Vi står bag beslutning­erne, og det handler bare om at komme videre, siger anfører Simon Kjaer, der ville holde øje med, om hovederne hang hos nogle af spillerne ved traeningen.

– Nu vil jeg lige se på, hvordan folk traener. Og hvis der er nogen, der vil snakke om det, så snakker vi om det. På den anden side er folk også pisseglade for at vaere her, de glaeder sig også bare, siger Kjaer, som dog allerede har haft den første samtale.

– Jeg har allerede snakket med Viktor (Fischer, red.) søndag aften omkring Andreas Bjelland, som vi begge har haft utrolig meget at gøre med. Jeg har spillet med ham i mange år, og jeg er utroligt ked af det på hans vegne. Også i forhold til hans klubsituat­ion (Bjelland står uden klub, red.).

– Vi er jo alle mennesker, så vi forstår godt, hvad han føler. Men igen, sådan er gamet. Vi kan ikke bruge mere tid på det, og vi skal se fremad.

Mister erfaring

Landstraen­er Åge Hareide har vaeret meget opmaerksom på stemningen i truppen, men han synes, spillerne har tacklet den svaere opgave flot.

– Det er jo en spillers drøm, man fratager dem. Jeg synes, de alle tog det paent, men de skal have lov til at vaere skuffede. Nicklas Bendtner rejste sig op og sagde lykke til, og det var stort af ham i det øjeblik at gøre det. Alle er gode kammerater, så det er lige så hårdt for dem, der skal blive tilbage og sige farvel til nogen, siger landstraen­eren og opfordrer de tilbagevae­rende spillere til at tage steppet op.

– Bjelland er utrolig erfaren og har spillet godt sammen med Simon Kjaer. Og jeg håber, at Andreas Christense­n kan opbygge et lignende samarbejde med Kjaer. Bendtner har en historik, og han har en aura over sig. Han har ikke lavet så mange mål i Norge år, men det gør noget med modstander­en, når de laeser hans navn på holdkortet. Han er altid farlig.

– Han er staerk i luften og meget staerk i boksen. Det kommer vi til at savne, men så må andre tage over og vise deres egenskaber, lyder det fra Hareide.

Danmark rejser til Rusland på mandag.

Først møder de Mexico på Brøndby Stadion lørdag.

Jeg har spillet med ham i mange år, og jeg er utroligt ked af det på hans vegne. Også i forhold til hans klubsituat­ion

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Vi er jo alle mennesker, så vi forstår godt, hvad han føler. Men igen, sådan er gamet. Vi kan ikke bruge mere tid på det, og vi skal se fremad, fortalte Simon Kjaer til Ekstra Bladet umiddelbar­t før Andreas Bjellands pressemedd­elelse blev...
FOTO: LARS POULSEN – Vi er jo alle mennesker, så vi forstår godt, hvad han føler. Men igen, sådan er gamet. Vi kan ikke bruge mere tid på det, og vi skal se fremad, fortalte Simon Kjaer til Ekstra Bladet umiddelbar­t før Andreas Bjellands pressemedd­elelse blev...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark