Ekstra Bladet

KUK-KUK I AALBORG 29 22

HANS LINDBERG nåede lige at blive far for anden gang, inden han drønede til Aalborg for at spille landskamp

- toft@eb.dk

Hans Lindberg nåede sådan lige akkurat at blive far naesten på fars dag, inden han drønede til Aalborg for at spille en relativt betydnings­løs testkamp mod Schweiz, så man kan i hvert fald ikke beskylde Füchse Berlin-fløjen for at gøre sig skyldig i en ’Daniel Wass’…

’Hans Majestaet’ og resten af hoffet kan daffe afsted med relativt god samvittigh­ed: Danmark slog Schweiz 29-22 efter 14-8 ved pausen.

Men hør så lige fortsaette­lsen på programmet for grundlovsd­ag: Afgang fra Aalborg 00.30 med kurs mod lufthavn, Paris og videre til det caribiske paradis Guadeloupe, hvor Nikolaj Jacobsen de naeste 12 dage har taenkt sig at herse med landsholds­truppen.

Andy ingen maelkevej

Hvis han kan vaekke spillerne … Skal vi ikke bare bevilge i hvert fald Hans Lindberg en solid morfar i dag, inden han og resten af truppen oven på en lang og slidsom saeson går i gang med at forberede sig på to testlandsk­ampe mod de gavmilde fransk vaerter, der også manglede nogen at spille imod i denne periode, der er sat af til landsholds-arbejde inden VM i Danmark naeste januar. Den 36-årige far til to hamrede usvigeligt sikkert scoring nummer fire og fem ind bag den alpine keeper, og da Niklas Landin lukkede naermest totalt af i den anden ende – ti runde redninger i løbet af et kvarter og 12 inden pausen – stod det hurtigt klart med flammeskri­ft, at Schweiz muligvis er en god samarbejds­partner i forhold til at søge EM-slutrunder i 2022 og 2024. Men nogen ligevaerdi­g traeningsm­odstander er nationen ikke.

Andy Schmid, som Nikolaj Jacobsen kender så glimrende

Morten Olsen hamrede i huj og hast fire bolde i boksen, og så var dén gøg gokket

fra Rhein-Neckar Löwen, er afgjort en af verdens suveraent bedste offensiv-spillere, men én stjerne gør ingen maelkevej, og når den lille håndboldna­tion oven i købet stiller med 11 skadesbeti­ngede afbud og en trup, hvor overvaegte­n af spillerne er født i 1995 eller senere, skal det blive svaert at udfordre de olympiske mestre.

Gaesterne fik ganske vist i første halvleg en gevaldig én på kukuret af en flok ligamørban­kede danske spillere, der stort set kom direkte fra champagneb­rus og gallashow, snørede skoene og gik i gang.

Ildsprutte­nde Nikolaj

Det gik suveraent godt indtil pausen, hvor landstraen­eren ganske enkelt skiftede kaede midtvejs og sendte seks nye spillere på banen – men da Nikolaj Jacobsen i anden halvleg sendte de sidste ubrugte fightere i aktion, gik der kuk i det danske angrebsspi­l.

Pausestill­ingen 14-8 blev på syv minutter reduceret 16-14, og en naermest ildsprutte­nde Nikolaj Jacobsen kaldte til timeout uden invitation til dialog. Det var en ren fynsk og hård monolog.

Schweiz reducerede såmaend også til 17-16 – men så var ballet også forbi. Morten Olsen hamrede i huj og hast fire bolde i boksen, og så var dén gøg gokket. 17-16 blev til 21-16, og den bekvemme margin holdt og udbyggede landsholde­t resten af en kamp, hvor det stod indlysende klart, at alle er slidte – nogle mere end andre.

Flerfarved­e hiverter

Niklas Landins lukning af butikken i første halvleg og Morten Olsens bombardeme­nt i anden omgang fortjener al mulig ros og haedrende omtale, og mon så ikke, de skal starte togtet til Caribien med at løsne taeerne i varmt strandsand og måske lade drøblerne drible gennem et par sjove og flerfarved­e hiverter – eventuelt med paraplyer fast monteret i grødisen …

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Helt over gevind
’Hans Majestaet’ og resten af hoffet kan daffe afsted til traeningsl­ejren i caribiske paradis Guadeloupe med relativt god samvittigh­ed.
FOTO: HENNING BAGGER Helt over gevind ’Hans Majestaet’ og resten af hoffet kan daffe afsted til traeningsl­ejren i caribiske paradis Guadeloupe med relativt god samvittigh­ed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark