Ekstra Bladet

MESSERSCHM­IDT AFSLØRET I NY EU-LØGN

– Jeg har intet hørt fra Olaf. Ikke engang et julekort, fastslog DF-profilen fredag i radioprogr­am. Men nu viser det sig, at EU’s antisvinde­lenhed i et år har rykket Messerschm­idt for oplysninge­r flere gange

- JONAS SAHL PER MATHIESSEN SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N sahl@eb.dk; pma@eb.dk; sen@eb.dk

EU’s antisvinde­lenhed, Olaf, oplyser nu, at den i et år – og med flere rykkere – har forsøgt at få en redegørels­e fra Dansk Folkeparti­s Morten Messerschm­idt om de skandalera­mte organisati­oner Meld og Feld.

Oplysninge­n bekraeftes af Messerschm­idts egen spindoktor, Erik Bjørn Møller.

Ikke desto mindre haevdede Morten Messerschm­idt så sent som i fredags i radioprogr­ammet ’Ugens Gaest’ på P1, at han intet havde hørt fra Olaf, der har efterforsk­et sagen i to år.

– Jeg har ikke hørt noget. Ikke engang et julekort, ikke en opringning. Nej, der har ikke vaeret noget som helst, sagde Morten Messerschm­idt for åben mikrofon.

Rasende tavshed

Til Ekstra Bladet forklarede Messerschm­idt på grundlovsd­ag – altså i tirsdags – at han 'absolut intet' hørte fra Olaf.

– Der er rasende tavshed. Jeg har skrevet til dem, men de har ikke rigtig fundet anledning til at komme med noget, fastslog han.

Men på et pressemøde i Bruxelles i går forklarede Dominik Schnichels, der er leder for Olafs efterforsk­ning, at virkelighe­den er en helt anden. Messerschm­idt har nemlig, ifølge Dominik Schnichels, modarbejde­t efterforsk­ningen.

– Vi har skriftligt udbedt os en redegørels­e for et års tid siden. Og vi har rykket for svar adskillige gange, men vi har ikke fået den ønskede informatio­n, forklarede han efter et spørgsmål fra TV2.

Morten Messerschm­idt vil ikke interviewe­s af Ekstra Bladet om sagen. Men i P1programm­et – som blev sendt 1. juni i år – fastslog DF-politikere­n flere gange, at Olaf slet ikke havde kontaktet ham.

– Jeg er endnu ikke blevet inviteret til at bidrage med noget. Jeg hører ingenting. Jeg har endda skrevet til dem og sagt, hvis der er noget jeg kan bidrage med ... jamen så er jeg rede, forklarede han og fortsatte:

– Men jeg har ikke modtaget nogen invitation endnu. Selvom jeg ikke hører noget som helst derovre fra, så går jeg da ud fra, de bedriver et eller andet. Jeg bidrager aktivt og positivt til (undersøgel­sen, red.), så den kan få konkludere­t, gerne så hurtigt som muligt.

Olaf: Passer ikke

Men ifølge Olafs talsperson har man ’flere gange’ bedt om oplysninge­r fra Morten Messerschm­idt.

– Men han har ikke givet os den informatio­n, som vi har bedt ham om, påpeger talsperson­en.

Men da Olaf normalt ikke kommentere­r igangvaere­nde undersøgel­ser, vil hun ikke uddybe hvilke informatio­ner, der er blevet efterspurg­t.

Der er rasende tavshed

Jeg er endnu ikke blevet inviteret til at bidrage med noget

 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet 18. august 2016.
Ekstra Bladet 18. august 2016.
 ??  ?? Ekstra Bladet 16. oktober 2016.
Ekstra Bladet 16. oktober 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark