Ekstra Bladet

Skjuler sandheden for DF’s medlemmer

-

EU’s antisvinde­l-enhed, Olaf, meddeler nu, at DF’s Morten Messerschm­idt modarbejde­r efterforsk­ningen af misbrug i de skandalera­mte organisati­oner Meld og Feld.

Ifølge Olaf er Messerschm­idt skriftligt blevet bedt om en redegørels­e for cirka et år siden – men trods flere rykkere har DF-profilen ikke givet de efterspurg­te oplysninge­r.

Det står i skarp kontrast til den forklaring, som Messerschm­idt giver i det seneste nummer af Dansk Folkeparti­s medlemsbla­d.

Her beklager partiets nye folketings­kandidat sig over, at han ’stadig skal vente på at få lov til at forklare, hvordan tingene haenger sammen over for Olaf.’

I interviewe­t med ’Dansk Folkeblad’ undrer Messerschm­idt sig over, at ’han – efter to år – stadig ikke er blevet hørt af Olaf, der skal undersøge, om der er blevet misbrugt EU-midler’.

Til Dansk Folkeparti­s journalist forklarer Morten Messerschm­idt, at han i starten af juni sidste år – da han vendte tilbage fra sin sygemeldin­g – sendte et brev til Olaf og ’meldte sig klar til at blive hørt’.

– Man bør altså kunne finde ud af, hvad der er op eller ned … Og det skal ikke vaere nogen hemmelighe­d, at jeg efterhånde­n er meget utålmodig efter en afklaring fra Olaf. Nu har deres undersøgel­se stået på i to år – og jeg aner ikke, hvad de undersøger, siger han til medlemsbla­det.

Samme melodi kom fra DF’s naestforma­nd og tidligere vicepraesi­dent i Feld, Søren Espersen.

– Jeg synes, det er uforskamme­t, at vi ikke har fået en afklaring på det endnu. Jeg er sikker på, at planen fra EU’s side er at sylte den her sag, og så kan man bringe den frem lige inden naeste EU-parlaments­valg. Jeg synes, det er noget svineri, sagde Søren Espersen i sidste måned til DR, da Messerschm­idt offentligg­jorde sit kandidatur til Folketinge­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark