Ekstra Bladet

Messerschm­idts spindoktor: Vi vil ikke udlevere mere end nødvendigt

-

Morten Messerschm­idt ønsker ikke at stille op til interview om Olafs kritik af ham.

I stedet må den undrende offentligh­ed stille sig tilfreds med hans presserådg­iver, Erik Bjørn Møller.

Han bekraefter, at EU’s antisvinde­lenhed for et år siden kontaktede Morten Messerschm­idt med henblik på at få oplysninge­r om sagen. Hertil svarede Morten Messerschm­idt, ifølge Erik Bjørn Møller, at antisvinde­lenheden måtte konkretise­re sin forespørgs­el.

Har rykket flere gange

Erik Bjørn Møller bekraefter ligeledes, at Olaf har rykket Morten Messerschm­idt flere gange for oplysninge­r. Men hver gang har Morten Messerschm­idt bedt om en mere praecis forespørgs­el.

– Der har han svaret tilbage, at han meget gerne vil efterkomme deres ønske, hvis de vil konkretise­re, hvad de går efter. Det har de aldrig villet. Hver gang de har rykket, så har Morten svaret, at de bliver nødt til at konkretise­re. Og det har de ikke gjort.

– Det var en fuldstaend­ig bred forespørgs­el, hvor enhver advokat ville sige til sin klient; det skal du ikke gå ind på. Du skal selvfølgel­ig lige vide, hvad det er, de vil have. For hvorfor skulle man udlevere mere end det, som er nødvendigt.

– Hvorfor ikke bare udlevere alt, hvis han er så snehvid ren?

– Det gør man ikke i nogen sager. Spørg en hvilken som helst jurastuder­ende. Det er der ikke noget odiøst eller hemmeligt i.

– Så de forespurgt­e om nogle informatio­ner for et år siden?

– Vi ville gerne vide, hvad det var for noget informatio­n, vi skulle søge efter til dem. Så havde de fået det. Men de skrev ikke noget om, hvad de var ude efter. Hvad de ville have.

– Nu siger du, at I ikke lige ville udlevere alt, så må der vel vaere noget, de har bedt om, som I i jeres verden ikke burde udlevere?

– Nej, nej, nej.

– Det var det, du lige sagde. At enhver jurastuder­ende vil vide, at man ikke bare udleverer alt. Det sagde du. Så må der vel vaere noget, som de har bedt om, som I ikke mente, I skulle udlevere.

– Jamen alt, der ikke har med sagen at gøre.

– Det er vel ikke op til jer at afgøre, hvad der har med sagen at gøre. Det er vel op til Olaf.

– Ja, det er op til dem at afgøre. Derfor skal de fortaelle, hvad det er for noget materiale, vi skal finde frem til dem.

– Jeg kan simpelthen ikke forstå, at I ikke har svaret. Hvis Olaf har sendt en forespørgs­el om generel informatio­n, så kan I jo bare sende den?

– Ja. Men nej. Det er selvfølgel­ig ikke sket.

– Hvorfor selvfølgel­ig ikke? – Det kan og vil jeg ikke diskutere med dig. Det ligger uden for min lønramme, lyder det fra Erik Bjørn Møller.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Modarbejde­r efterforsk­ning
Morten Messerschm­idt sagde i fredags i radioprogr­ammet ’Ugens Gaest’ på P1, at han intet havde hørt fra Olaf, der har efterforsk­et sagen i to år.
FOTO: JONAS OLUFSON Modarbejde­r efterforsk­ning Morten Messerschm­idt sagde i fredags i radioprogr­ammet ’Ugens Gaest’ på P1, at han intet havde hørt fra Olaf, der har efterforsk­et sagen i to år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark