Ekstra Bladet

Politiet saetter punktum i drabssag

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Det vil ikke aendre på politiets arbejde i sagen om drabet på Henrik Hauberg Madsen, at journalist­er i TV2-dokumentar­en 'Drabet uden lig' i år gjorde et nyt og opsigtsvae­kkende bil-fund i mordmyster­iet.

Det oplyser vicepoliti­inspektør ved Sydsjaella­nd og Lolland-Falsters Politi til sn.dk.

I dokumentar­en lykkedes det journalist­erne at lokalisere en Volkswagen Transporte­r-kassevogn, hvor der efter tekniske undersøgel­ser kunne konstatere­s blod fra den 40-årige storsvindl­er, som forsvandt på mystisk vis i 2010.

– Det er bekraeftet, at det er hans dna, men det aendrer ikke på noget. Retten har jo allerede vurderet de beviser, der var i sagen, og dømt de skyldige. Vi foretager os ikke mere, siger Søren RavnNielse­n.

Den hvide kassevogn var et nyt gennembrud i efterforsk­ningen af sagen, der i sin tid blev besvaerlig­gjort, fordi politiet måtte efterforsk­e et formodet drab uden et lig.

I 2014 blev Henrik Hauberg Madsens tidligere aegtefaell­e, Bo Madsen, og den storkrimin­elle Claus Stokholm Larsen dog idømt henholdsvi­s 16 og 15 års faengsel for mordet.

Fastholdt uskyld

Under sagen fastholdt de to deres uskyld og forklarede i stedet, at Henrik Haugberg Madsen formentlig­t var forsvundet.

Journalist­ernes fund bekraefter politiets teori om, at frivilligt Henrik Hauberg Madsen først blev slået ihjel, senere transporte­ret i den hvide kassevogn og derefter parteret og gemt ad vejen.

 ?? FOTO: TV2 ?? Det lykkedes journalist­erne at finde blodrester i en gammel kassevogn. En senere dna-prøve viste, at det var offerets blod i den fundne bil.
FOTO: TV2 Det lykkedes journalist­erne at finde blodrester i en gammel kassevogn. En senere dna-prøve viste, at det var offerets blod i den fundne bil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark