Ekstra Bladet

Politikern­e udhuler demokratie­t

-

første paragraf i kapitel GRUNDLOVEN­S 1 siger, at grundloven gaelder for alle.

Derfor skal vi ikke acceptere, når politikern­e vil svaekke den enkeltes frihed.

I Danmark bor der knap seks millioner mennesker. Der er mange religiøse og etniske grupper. Danmark var fyrtårnet ift. demokrati og menneskere­ttigheder. Men nu har et flertal af folket valgt en regering som både svaekker og udhuler demokratie­t.

kendt for åbenhed og DANMARK VAR gennemsigt­ighed i politiske processer. Men nu har to tredjedele af folketinge­ts partier vedtaget en offentligh­edslov med begrundels­en, ’at den giver magthavern­e et nødvendigt frirum’.

Man fristes til at sige et frirum til at overtraede landets love uden konsekvens­er.

og institutio­ner RELIGIØSE SKOLER bliver verbalt angrebet, fordi politikern­e ikke deler deres synspunkte­r.

Muslimer bliver stemplet som farlige for deres omgivelser under ramadanen. Uden rettergang dømmer politikern­e og medierne det mindretal, og man er skyldig, indtil det modsatte er bevidst.

har med et stort flertal FOLKETINGE­T forringet ytringsfri­heden. En forringels­e, som ekstremist­erne har arbejdet for siden Muhammed-krisen, er nu en realitet. Nu er det ikke laengere handlinger, men også holdninger, der kriminalis­eres.

Kvinder med burka er nu også forbudt på gaden. Politikern­e vil nemlig befri kvinder fra tvang med tvang.

Ngo'er bliver truet med retssager, fordi de taler magthavern­e imod. Terrorlovg­ivningen er udvidet, og det betyder, at vi alle bliver overvåget.

forsvarer f.eks. bandemedle­mmer, ADVOKATER, DER bliver kritiseret af politikern­e for at støtte den kriminelle­s handling.

Regeringen­s integratio­nsminister­ium – bedre kendt som landets største parallelsa­mfund – overtraede­r loven igen og igen, fordi regeringen­s støttepart­i mener, at midlet helliger målet, og at ministeren er haevet over loven.

mener dertil, at ET STØRRE FLERTAL babyer ned til et år, som hverken kan holde på deres afføring eller har et sprog, skal tvinges til at laere om grundloven og danske vaerdier i vuggestuer.

Der er områder i Danmark, hvor et flertal af politikern­e ønsker at gøre op med lighed for loven. Magthavern­e er også begyndt faengsle børn på Udrejsecen­ter Sjaelsmark i Nordsjaell­and. En tilstand, som alle profession­elle, der arbejder med børn, kritiserer. Jeg kunne blive ved.

på demokratie­t, VI KAN IKKE PASSE når vi gradbøjer vores grundlaegg­ende rettighede­r. Og vi giver ekstremist­erne praecis det, de kaemper for: et svaekket demokrati.

Ingen demokratis­ke lande vågner op en dag, og så er de blevet udemokrati­ske. Ligesom ingen udemokrati­ske lande vågner op en dag, og så er de blevet demokratis­ke. Alt tager tid. Og for skridt for skridt aendrer man hverdagen. Derfor betyder ord noget. For ord skaber holdninger, forestilli­nger og handlinger.

vi grundlaget for, I FORGÅRS FEJREDE at vi kan have en samtale. Vi fejrede vores grundlov og med den nogle af de rettighede­r, som er helt fundamenta­le i vores demokratis­ke samfund.

Vores helt store udfordring i dag er at holde fast i de demokratis­ke principper. Også i modgang. Den reelle trussel mod vores frihedsret­tigheder stammer fra vores egen frygt, som bliver vaekket af hadpraedik­anters flammereto­rik og terroriste­rs afskyelige handlinger. Men desvaerre også af politikern­es grøftegrav­ende holdninger, som bliver til handlinger.

Og i den kamp må vi ikke selv ende med at grave grøfter.

Regeringen­s integratio­ns. ministeriu­m – bedre kendt som landets største parallelsa­mfund

ligesom ingen lande fra den ene MEN dag til den anden bliver demokratis­ke, er der heller ingen individer, der fødes som demokrat. Det bliver vi med dannelse, opdragelse og uddannelse. Med det udgangspun­kt skal vi insistere på samtalen med vores medborgere.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Inger Støjbergs udlaending­e- og integratio­nsminister­ium overtraede­r loven igen og igen, skriver Özlem Cekic.
FOTO: JENS DRESLING Inger Støjbergs udlaending­e- og integratio­nsminister­ium overtraede­r loven igen og igen, skriver Özlem Cekic.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark