Ekstra Bladet

Jeg er bange folk dømmer

Men han er nervøs for andres reaktioner

- CAROLINE CLANTE FOTO: HENNING HJORTH

For snart fem år siden fik Jesper Melskens et opkald fra sin dengang 13-årige datter, som han talte ofte med. Denne gang var det dog ikke de typiske teenagepro­blemer, der skulle vendes, men derimod noget helt andet.

– Da jeg tager telefonen, kan jeg høre, at hendes stemme er anderledes. Hun siger, hun skal fortaelle mig noget. Hun er meget nervøs, og hun får fremstamme­t, at hun er konvertere­t til islam, siger Jesper Melskens til Ekstra Bladet.

– Jeg siger bare 'nå okay', fortaeller Jesper Melskens i dag.

Det er først, da han har lagt på, at han taenker over datterens reaktion.

– Jeg forstår ikke, hvorfor hun var så bange for at fortaelle det til mig. Lige meget hvad, så vil jeg jo elske hende. Hun er jo stadig den samme, selvom hun har en anden religion, lyder fra faderen i dag.

Frygter omverden

Jespers datter bor i Jylland sammen med sin mor, som også er konvertere­t.

I dag er datteren 18 år gammel, og håret er pakket vaek i et tørklaede. Men det er ikke noget, som Jesper Melskens synes er et problem.

– Jeg står 100 procent ved alt, hvad hun gør. Det eneste, som gør mig nervøs, er, hvordan folk omkring hende reagerer, lyder det fra Jesper.

– Det er underligt, at man overhovede­t kan tillade sig at dømme andre, fordi de har tørklaede på eller følger deres tro.

Må give afkald på nogle ting

Men selvom han står bag datterens beslutning, så har der vaeret nogle ting, som har vaeret udfordrend­e.

– Vi var på ferie på et tidspunkt, og der ville jeg jo gerne bade, og det kunne hun ikke på samme måde som før. Derudover er det ikke altid

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark