Ekstra Bladet

For, hende

Faren støtter sin datter,

- Ccl@eb.dk

det nemmeste at finde halalkød, når man er på restaurant, lyder det fra faderen.

– Men det er jo småting. Men en af de største ting, som jeg har taenkt over, er, at jeg ikke kommer til at føre hende op ad kirkegulve­t eller holde tale til hendes bryllup, da man har andre traditione­r ved et muslimsk bryllup, siger Jesper.

Jesper datter ønsker ikke at medvirke i artiklen, men hun er glad for, at hendes far vil stå frem.

– For mig skal det aldrig holdes hemmeligt, at min datter er konvertere­t. Der er ikke noget skam forbundet med det, siger han.

– Når man får et barn, så har man selvfølgel­ig nogle drømme om deres fremtid. Men hun skal udvikle sig i den retning, som hun har lyst til. Hun er ikke en marionetdu­kke, men et frit menneske. 2

Hej Jesper, hvad er din egen religiøse overbevisn­ing?

– Jeg følger ikke selv nogen religion – men jeg tror på gud.

3

Hvad vil folks mening gavne dig? Taenker om det ville aendre din egen holdning? Personligt ville jeg ikke skaenke det en tanke, hvad andre mener, hvis det var min egen søn.

– Ja, når alt kommer til alt, har andres mening ikke rigtig nogen indflydels­e på mit eget liv, og jeg ville ALDRIG kunne påvirkes til ikke at stå ved min datters side.

4

Hvordan reagerede resten af familien på nyheden om, at hun var konvertere­t?

– Jeg har ikke oplevet, at nogen fra familien har haft det svaert med det – i så fald har de ikke sagt det til mig. 5

Har din datters konverteri­ng betydet, at du omgås muslimer mere end tidligere, altså kommer mere sammen med muslimer? Hvordan har du det ellers sådan generelt med islam?

– Som københavne­r er jeg vandt til at omgås muslimer og har masser venner, der er muslimer. Men jeg synes nu ikke, jeg omgås med flere muslimer i dag, men jeg lytter mere, når de fortaeller om islam.

 ??  ?? Nervøs
– Jeg står 100 procent ved alt, hvad hun gør. Det eneste, som gør mig nervøs, er, hvordan folk omkring hende reagerer, lyder det fra Jesper.
Nervøs – Jeg står 100 procent ved alt, hvad hun gør. Det eneste, som gør mig nervøs, er, hvordan folk omkring hende reagerer, lyder det fra Jesper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark