Ekstra Bladet

De drøftede kontrol med hashhandel

-

Et centralt stykke bevismater­iale er ifølge anklageren en aflyttet samtale, der udspandt sig udenfor ved vaerkstede­t på Amager sidst på formiddage­n 31. marts 2017.

I samtalen deltager Jørgen Rinke, LP og PG.

Ifølge politiets vurdering drøfter man her handel med hash i Pusher Street samt nogle problemer, der dengang var opstået i forbindels­e med den illegale hashhandel.

De tre snakker om, at en mand, der kaldes 'borgmester­en' er kommet ud af faengslet og som efterfølge­nde har skabt udfordring­er, fordi han ikke overholder nogle indgåede aftaler.

Der naevnes, at den omtalte 'borgmester' skal tage sig i agt, ellers risikerer han igen at komme til at smage et knojern.

– Det er min opfattelse, at de snakker om handel med hash, uddybede anklageren.

– De taler om modsatrett­ede interesser. Nemlig de sidste rester af Christiani­as hippie-drøm og så 'gadens parlament', der bare gerne vil tjene nogle penge og ellers vaere i fred.

Anklageren beskrev derefter, hvordan der nogle år tidligere havde vaeret flere større sager, hvor mange Pusher Street-folk var blevet anholdt og sendt i faengsel.

Dette medførte, at de internt i Pusher Street slaekkede på regelsaett­et om, hvem der måtte handle med hash i gaden.

Der var derfor

Et problem

lavet dispensati­on. – Når de dømte så begynder at komme ud igen, behøver man jo ikke denne ordning mere. Og det giver dem (de tiltalte, red.) et håndgribel­igt problem, sagde anklageren.

– Det her er en snak om styre hashhandel i Pusher Street, tilføjede anklageren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark