Ekstra Bladet

Fik pressen til at skride

Aqua, Lukas Graham og Suspekt mødte op til pressemøde, men ville kun tale med udvalgte medier

- JULIE KRAGH

I går havde Muskelsvin­dfonden inviteret til det årlige pressemøde forud for Grøn Koncert.

Her får pressen mulighed for at tale med de optraedend­e kunstnere, inden koncertkar­avanen, der nu bare kalder sig Grøn, skydes i gang.

Men ikke alle sangere og musikere var indforståe­t med at stille op til interview og fotografer­ing.

Det er frivilligt, hvem man vil tale med. Vi mener ikke, vi kan tvinge kunstnere til at tale med individer, som de ikke vil tale med

Kort inden pressemøde­t gik i gang, fik de fremmødte journalist­er at vide, at tre af årets topnavne – Lukas Graham, Aqua og Suspekt – ikke ønskede at tale med ugebladene Billed-Bladet, Se og Hør, Her & Nu og Taet På.

Protest

Det fik dem til at forlade arrangemen­tet, og det fik Ekstra Bladet journalist og fotograf på stedet til at udvandre i protest i selskab med BT og DR.

Om beslutning­en om at vise solidarite­t med de andre medier siger Ekstra Bladets chefredakt­ør Poul Madsen:

– Vi deltager ikke i pressemøde­r, hvor nogle medier er udelukket. Vi gider ikke smagsdomme­ri fra ømskindede kunstnere.

Anders Nørgaard, der er manager for Aqua og Lukas Graham, oplyser til Ekstra Bladet, at de to bands ingen kommentare­r har til episoden.

Theis Petersen, der er indsamling­schef i Muskelsvin­dfonden, der står bag Grøn koncert, har svaert ved at se problemet.

– Selvfølgel­ig er der en forhåbning om, at kunstnerne stiller op til pressemøde, men det er hverken et krav eller en betingelse, slår han fast over for Ekstra Bladet og tilføjer:

– Det er frivilligt, hvem man vil tale med. Vi mener ikke, vi kan tvinge kunstnere til at tale med individer, som de ikke vil tale med.

– Grøn koncert er jo ellers kendt som et inkluderen­de arrangemen­t...?

– Det er jo netop fordi, vi er et inkluderen­de arrangemen­t, at vi mener, at man ikke kan. Vi mener, at det må vaere op til den enkelte. Det hedder jo den frie presse, så det går vel begge veje. Det er både rettighede­n til at stille spørgsmål, og rettighede­n til ikke at ville svare.

– Men her fik journalist­erne fra ugebladene jo netop ikke lov til at stille spørgsmål?

– Der var nogle få artister, der sagde, at de ikke havde lyst til at tale med nogle få medier. Og det var han.

Theis Petersen har ingen kommentar til, hvorfor de tre grupper ikke ønskede at tale med ugebladene:

– Det skal du jo ikke spørge mig om. Vi inviterer nogle artister ind, og der er fri ret til, om de vil tale med et medie eller ej. De skal ikke give en begrundels­e til os, konstatere­r han og tilføjer, at det også tidligere er sket, at nogle kunstnere ikke har villet udtale sig til bestemte medier, siger han. det, understreg­er

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Søren, Lene og René fra Aqua ville ikke snakke med alle fra pressen, så mødet var hurtigt slut.
FOTO: JONAS OLUFSON Søren, Lene og René fra Aqua ville ikke snakke med alle fra pressen, så mødet var hurtigt slut.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark