Ekstra Bladet

Eksplosion i hurtige forbindels­er

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

I går frigav Energistyr­elsen den seneste telestatis­tik, der daekker andet halvår af 2017. Og tallene overrasker på ét punkt: Aldrig har så mange danskere haft en lynhurtig netforbind­else med mere end 100 Mbit/s i download.

Tallene afslører således, at på blot et år er antallet af bredbåndsf­orbindelse­r med så høje hastighede­r steget fra 412.000 til 777.000.

Det betyder, at godt hver tredje af alle fastnet-bredbånds-abonnement­er i dag er over 100 Mbit/s i download. For et år siden var det faerre end hver femte.

Også brugere med uploadhast­igheder på mere end 100 Mbit/s er stigende.

På et år er der kommet over 75 procent flere, så 377.000 kunder i dag har den hastighed.

Ønsker større hastighed

Hos bredbåndss­elskabet Hiper, der har slået sig op på at markedsfør­e og saelge 1000 Mbit/s-forbindels­er, kommer tallene da heller ikke bag på direktør i Energistyr­elsen Stig Myken.

– Vi oplever en stor interesse for de lynhurtige forbindels­er. Også større, end vi havde forventet.

– Interessen kommer blandt andet fra folk, der spiller på nettet. De har brug for at kunne downloade store maengder af data, som det tidligere tog lang tid at hente.

– Men mange husstande har også så mange enheder på nettet, at det giver mening at få en bedre nethastigh­ed.

Nemmere at få

Ifølge Stig Myken kan den eksplosive udvikling i antallet af meget hurtige netforbind­elser også skyldes, at langt flere danskere end tidligere nu har adgang til at kunne købe abonnement­erne.

Blandt andet fordi det nu er muligt at få hurtige hastighede­r via kabel-tv-nettet.

– Man skal heller ikke undervurde­re, at priserne er blevet lavere, hvilket har vaeret med til at gøre det attraktivt at skifte til en hurtigere forbindels­e.

Du kan laese hele rapporten fra Energistyr­elsen på www.kortlink.dk/u85d.

Vi oplever en stor interesse for de lynhurtige forbindels­er

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark