Ekstra Bladet

TAG EN TUDEKIKS

- Lars Aslan Rasmussen MF, Socialdemo­kratiet

Man får seriøst kvalme over at høre på de såkaldte danske Syrien-krigere, der nu sidder i faengsler i Tyrkiet eller strejfer rundt omkring i Syrien, mens de ynkeligt beder om at få lov til at komme ’hjem’ til Danmark.

En af dem hedder Jacob El Ali. Han har kaempet for forbrydero­rganisatio­nen Islamisk Stat, og blev verdensken­dt, da han lagde en selfie op på sin Facebook, mens han lavede IS-tegn foran afhuggede hoveder i Raqqa. Jacob er i Syrien nu og turnerer ligesom andre Syrien-krigere rundt i de danske medier med sin tudehistor­ie om, at det er vigtigt at tage hensyn til hans svaere situation, til hans familie og til retssikker­heden.

Undskyld mig? Hvad med de personer, der haenger bag ved hans selfie med afhuggede hoveder? Hvor meget hensyn blev der taget til dem? Og hvor mange familiaere tanker sendte IS til de kristne i Mellemøste­n, mens de korsfaeste­de dem? Hvilken form for retssikker­hed gav IS de mange kurdiske småpiger, de holdt som sexslaver?

Sandheden er jo at de ’danske’ Syrien-krigere gerne vil hjem nu, fordi at krigslykke­n er vendt. Deres store Allah var alligevel ikke stor nok til at hjaelpe dem med at besejre de vantro, så nu sidder tøsedrenge­ne og håber på vores samfunds sympati. Men den får de ikke. Syrien-krigerne er nogle ynkelige kriminelle tabere. Om Ali eller andre kugleskøre islamister skal hjem til Danmark, må vaere op til Justitsmin­isteriet at afgøre.

Selv har jeg i hvert fald ikke taenkt mig at røre så meget som en finger for at hjaelpe dem, for de danske Syrien-krigere ligger udelukkend­e, som de har redt!

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Lars Aslan har intet tilovers for danske Syrien-krigere, der vil have Danmarks sympati og støtte.
FOTO: STINE BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX Lars Aslan har intet tilovers for danske Syrien-krigere, der vil have Danmarks sympati og støtte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark