Ekstra Bladet

Du kan ikke tvinge nogen, Poul

-

Nydanmark: Det er sent gået op for mig, at det skilt, der gennem alle de dage, som Poul Madsen og veninden Øzlem Cekic har turneret rundt i Danmark med, i virkelighe­den viser et byskilt, der er huse og tårne på. Altså gaelder det ikke mig.

Jeg bor i udkants-Hillerød, så på den måde føler jeg, at jeg er fritaget for at tage imod de fem teser, som jeg som dansker skal benytte, når jeg møder en fremmed, som ikke vil høre om jul eller påske eller om grundloven eller flaeskeste­g.

Det kan vaere, at de heller ikke forstår en pind af serien ’Matador’ selv med undertekst­er.

Jeg tror heller ikke, at indvandrer­e eller flygtninge vil bruge de fem teser som leveregler for et godt samarbejde mellem os.

Poul Madsen, vi bliver nok uvenner, men det kan aldrig blive mit ansvar, at de fremmede har det så svaert ved danske forhold, da der er himmelvide kulturelle forskelle på livet i Mellemøste­n og de nordiske liv og samfund. Og det er her, det hele halter.

Poul Madsen, du kan ikke tvinge nogen hverken mørke eller blege til noget, de ikke vil. Al det pjat med Nydanmark lever i din og Øzlems verden som et ideal på en fantasi, som jeg heller ikke tror kunne lade sig gøre for 30-40 år siden, da du var grøn bag ørerne.

Jeg kan ikke rigtig lide, at du kalder Ekstra Bladet for ’folkets avis’, for man bliver valgt fra, hvis ens laeserbrev blot har en antydning af en anden opfattelse af virkelighe­den.

Sådan kan man også knaegte ytringsfri­heden, selvom siderne på nationen! hedder ’din side af sagen’. Glem alt om ordet racisme, det er slidt op i forkerte sammenhaen­ge. J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Vil man ikke integreres, kan man heller ikke, skriver J. Hartmann om Ekstra Bladets nye kampagne.
FOTO: STINE TIDSVILDE Vil man ikke integreres, kan man heller ikke, skriver J. Hartmann om Ekstra Bladets nye kampagne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark