Ekstra Bladet

NY MILLION-AFTALE PÅ VEJ

Regeringen vil betale 336 mio. kr. til en hotelvirks­omhed,

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN FOTO: PREBEN PATHUEL kbl@eb.dk

Hotelvirks­omheden Copenhagen Towers med en markant Venstre-støtte i spidsen scorer mindst 336,6 millioner kroner, hvis Løkke og co. får deres vilje.

Regeringen ønsker nemlig at placere en ny skattestyr­else i hotelvirks­omhedens bygninger på Amager, viser et aktstykke i Finansudva­lget, som skal behandles i dag.

Ud over støtte til Venstre kender statsminis­ter Lars Løkke (V) også hoteldirek­tøren personligt, og sagen får nu støttepart­iet Dansk Folkeparti til at stille spørgsmål.

– Der er ingen røde lamper, der blinker, men der er måske en lille lysegul en, som gør, at vi nu tjekker op på det, siger finansordf­ører René Christense­n.

– Et personligt kendskab og støtte til et parti skal ikke udelukke nogen, hvis det er den bedste pris, men det er en skaerpende omstaendig­hed, der gør, at vi stiller spørgsmål, forklarer DF’eren.

Hotel-boss: Ingen kobling

Hotelvirks­omhedens støtte til Venstre er givet i form af en raekke dyre middage med erhvervsli­vets spidser og politikere fra Venstre.

Men V-støtten på mindst 20.000 kroner i 2016 har ikke givet virksomhed­en en fordel i kampen om den nye skattestyr­else, oplyser hotelchefe­n Allan Agerholm.

’Der er ikke og har aldrig vaeret nogen kobling’, skriver Allan Agerholm i en mail.

Uopsigelig­t i ti år

Hvis et flertal i Folketinge­t beslutter at laegge den nye skattestyr­else i Copenhagen Towers, så vil hotelvirks­omheden vaeret garanteret 336,6 millioner kroner over 11 år.

Staten kan nemlig ikke opsige lejekontra­kten på 15.000 kvadratmet­er i Ørestad før 2028, hvorefter der er en opsigelse på 12 måneder ifølge aktstykket.

Dansk Folkeparti vil gerne vide mere om, hvorfor regeringen har valgt Copenhagen Towers til den nye styrelse.

Støttepart­iet går efter ’de bedste og billigste kvadratmet­er’ til de 700 stillinger og vil derfor gerne høre til alternativ­er i og uden for hovedstade­n.

– Det her er jo helt nye stillinger, og hvad nu hvis det ikke lå i København. Så kan det vaere, at vi får en bedre aftale, fortaeller René Christense­n.

Løkke har travlt

Regeringen har allerede skrevet under på lejekontra­kten, men den bliver kun til virkelighe­d, hvis et flertal i Folketinge­t bakker op.

Løkke og co. har dog travlt med at overtale kollegerne, hvis million-kontrakten skal ende hos hoteldirek­tøren. Der skal nemlig vaere en godkendels­e senest ultimo juni.

’I modsat fald bortfalder lejeaftale­n i sin helhed’, står der i aktstykket.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Lars Løkke.

Hvad nu hvis det ikke lå i København. Så kan det vaere, at vi får en bedre aftale

 ??  ?? De er taette
Da Allan Agerholm tiltrådte som koncernche­f for BC Hospitalit­y Group, var formanden for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, der i dag er statsminis­ter, blandt gaesterne til receptione­n.
De er taette Da Allan Agerholm tiltrådte som koncernche­f for BC Hospitalit­y Group, var formanden for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, der i dag er statsminis­ter, blandt gaesterne til receptione­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark