Ekstra Bladet

MANDEN UDEN MIDLER

-

DEN RADIKALE LEDER Morten Østergaard har givet et større interview til Politiken. Når ens partner skrider til fordel for en anden, er det rart at betro sig til venner. Så kan man påstå, at man ’er lettet’ og blive taget alvorligt.

At Mette Frederikse­n og Socialdemo­kratiet har slået hånden af Østergaard og de radikale, skal man have en selvforstå­else som Østergaard, de radikale eller Politiken for at vaere himmelfald­en over.

MAN SKAL leve i en indbildnin­g. Man skal tro, man er et centrum i samfundet og i dansk politik.

Vi andre ser det indlysende: At de radikale i dag er blevet det modsatte. De radikale er blevet et udkantsomr­åde i dansk politik.

De radikale er blevet et udkantsomr­åde i dansk politik

KONFRONTAT­IONS LINJEN på Christians borg hari årevis gået mellem Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Thulesen Dahl og kompagni har i snart to årtier vundet naesten alle slag.

Dansk Folkeparti er ikke bare blevet ’stuerene’. I dag sidder partiet i midten af danskpolit­iks stadsestue. Alle valghandle­rom ud laen d inge politik. Al ud laen d inge politikhan­dlerom Dansk Folkeparti. Enhver kan efter Mette Frederikse­ns dumpning af de radikale se, at R har tabt pladsen og til hvem.

DET MÅ SNART begynde at rumle i de radikales raekker. Det traekker, når man står i dansk politiks vindfang. Og en partileder står sig aldrig godt ved

er godt at stå derude og banke at foregive, at det på.

Men Østergaard har ikke forstået det. ’I en situation, hvor man siger, man gerne vil samle og ikke splitte, hvorfor vaelger man så samarbejds­partnere fra,’ spørger den radikale leder i Politiken.

MORTEN ØSTERGAARD ser ikke, at afsvaergel­sen af

er den hans parti og dets udlaending­epolitik i dag mest samlende faktor i dansk politik. Han begriber dermed ikke, at han selv er prisgivet denne politiske mekanismes vold.

Dette understreg­er han ved at udtale: ’Det, vi har at true med, det er vores opbakning.’

DET SVARER TIL at sige til partneren, man netop er blevet forladt af, at så forlader man muligvis også hende.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Morten Østergaard ser ikke, at afsvaergel­sen af hans parti og dets udlaending­epolitik i dag er den mest samlende faktor i dansk politik.
FOTO: JENS DRESLING Morten Østergaard ser ikke, at afsvaergel­sen af hans parti og dets udlaending­epolitik i dag er den mest samlende faktor i dansk politik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark