Ekstra Bladet

RASENDE BJELLAND NAEGTEDE AT SNAKKE

Landstraen­er Åge Hareide er overrasket over Andreas Bjellands udmelding. Spillerne bør altid vende utilfredsh­ed med ham og ikke pressen, fastslår han

- JOHNNY W. KOKBORG FOTO: LARS POULSEN jwk@eb.dk

Der er kun ni dage til Danmarks første kamp ved VM. Men det er langtfra det, der fylder mest i landsholds­lejren i disse dage.

Søndag blev fire mand siet fra den endelige VM-trup, og tirsdag meldte en af dem, Andreas Bjelland, klart ud om sit syn på fravalget.

I en pressemedd­elelse stillede den ellers normalt stilfaerdi­ge stopper sig undrende over Hareides fravalg af ham, fordi han mente, at han godt kunne nå at blive sin skade kvit.

Den offentlige udmelding overrasked­e Hareide. Det indrømmer landstraen­eren, der pointerer, at han ikke mener, at forsvarssp­illeren kunne nå at blive klar.

Den vurdering foretog han ud fra det, han så til traening inden hjemrejsen fra Stockholm, hvor Bjelland ifølge Hareide havde svaert ved at sparke med venstre ben.

– Jeg er ikke laege, og jeg er ikke Andreas Bjelland. Jeg har en laege her, som giver en vurdering. Og så er det mit ansvar at tage den vurdering og afgøre, om det er fornuftigt eller ej at tage ham med.

– Det mente jeg ikke, det var. Han har spillet to en halv kamp fra 6. marts til nu. Det er heller ikke meget, konstatere­r landstraen­eren.

Tilbød ham en snak

– Andreas har vaeret en vigtig mand for landsholde­t. Ikke kun på banen – også udenfor. Han er en voksen mand. Derfor skal han have lov til at lufte det, han vil, men det er vigtigt for mig, at det kommer frem, at der er ikke er en skjult dagsorden.

– Kan du forstå, at man udefra taenker, at det er tale om miskommuni­kation, når først Daniel Wass og så Andreas Bjelland melder så kraftigt ud offentligt?

– Jeg synes, at spillerne skal tage det med mig i stedet for at tage det med pressen. Så enkelt er det. Jeg havde en sms-korrespond­ance med Bjelland efterfølge­nde, hvor han skrev til mig, at han ikke var enig. Jeg spurgte, om vi kunne tale sammen, men det var han for sur til, fortalte han – og det respektere­r jeg.

– Jeg skal ikke bruge kraefter på dem, der ikke er med. Vi skal spille VM. Det er mit job at fokusere på de 23 ihaerdige gutter, der arbejder hårdt på banen for at blive de bedst mulige. Hvis folk vil lufte deres mishagsytr­inger, må de komme til mig.

Forsøger at vaere retfaerdig

– Andreas Bjelland har en drøm om at vaere med til VM. Han skal til at skifte klub. Alle de ting kan vaere afgørende for hans karriere. Det ved jeg godt. Det er det samme med Nicklas Bendtner. Rosenborg havde nok gerne haft VM som udstilling­svindue, men jeg kan ikke gøre noget ved det.

– Vi forsøger at vaere så retfaerdig­e som mulige. Havde han ikke vaeret skadet, havde jeg alligevel taget ham med på trods af den manglende spilletid. Så højt skatter jeg Bjelland, fastslår han.

Traeneren bestemmer

Spørgsmåle­t er nu, om Bjelland har en fremtid på landsholde­t. Svaret blaeser i vinden, men nordmanden har en klar holdning til, hvordan spillerne skal opføre sig.

– Jeg vil have de bedste med, men jeg vil også have dem med, der vil vaere del af et hold. Jeg stiller kravene til, hvem der skal vaere en del af holdet – ikke spillerne.

– Alle spillere har deres tanker om, hvordan tingene skal vaere, men hvis jeg lader det slippe løs, bliver det ren galimatias. Det må vaere på mine praemisser, så laenge jeg er landstraen­er. Jeg vil have spillere, der opfører sig, som jeg vil. Og ikke som de vil. Sådan bliver det bare. Også i fremtiden.

Jeg vil have spillere, der opfører sig, som jeg vil. Og ikke som de vil

Alle spillere har deres tanker om, hvordan tingene skal vaere, men hvis jeg lader det slippe løs, bliver det ren galimatias

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark