Ekstra Bladet

HAMILTONS AFLØSER

TRONSKIFTE: Lewis Hamilton ventes at stoppe i Formel 1 inden for et par år, men der er allerede et godt bud på ny mand hos Mercedes: George Russell

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

33-årige Lewis Hamilton har vundet tre af de fire seneste Formel 1-verdensmes­terskaber, og selv om han også fører VM-kapløbet i denne saeson, så har alt godt en ende.

Den tidligere VM-to’er og nuvaerende ekspertkom­mentator David Coulthard forventer, at Hamilton efter denne saeson kun har et par Formel 1-saesoner tilbage, før han stopper karrieren til fordel for en musik-karriere.

– Jeg tror, at han vil fortsaette til 2020, hvor Concorde-aftalen udløber, siger Coulthard til BBC Radio.

– Det er aftalen mellem den kommerciel­le rettigheds­indehaver, FIA og holdene. Det definerer, hvordan sporten ser ud og føles. Jeg tror, at han efter 2020-saesonen vil udgive sit første musik-album, som han har arbejdet på, siger Coulthard.

Spørgsmåle­t er så, hvem der skal afløse Hamilton hos Mercedes, og her tror Coulthard på den forsvarend­e GP3-mester, George Russell.

– Han er reservekør­er hos Mercedes, så han er ikke så kendt internatio­nalt, men han er bestemt en, der har evnerne, talentet og potentiale­t, siger han.

– Potentiale er et godt ord i sport, hvor mange unge fyre kommer ind ved at bruge ordet potentiale.

– Tiden må vise os, om potentiale­t bliver udfyldt, men jeg mener, at han er en, man skal holde Coulthard.

Lewis Hamilton har kun et år tilbage af sin kontrakt med Mercedes, men forventes at skrive under på en ny to-årig aftale snarest. øje

Musiker og poet

med, siger Hamilton har tidligere fortalt, at han er begyndt at gøre sig tanker om fremtiden.

– Jeg taenker på, hvad der ligger foran mig. Jeg har talt med dem, der har trukket sig tidligt tilbage, dem, der har gjort det sent, og alle, der siger, at man skal blive ved så laenge som muligt.

– Det kommer ikke til at ske, sagde Lewis Hamilton i december, mens han understreg­ede, at saesonerne blev laengere og laengere og kraevede mere og mere energi.

Hvis man er overrasket over, at Hamiltons fremtid ligger inden for musik, så behøver man blot gå tilbage til 2015, hvor han talte varmt om at blive rapper.

– Jeg har nok skrevet 25-30 sange. Jeg har hørt en masse dårlige sange på hitlistern­e for nylig, og både jeg og mange andre synes, at mit materiale er bedre, sagde Hamilton dengang kort efter, at han havde tweetet et billede fra et lydstudie fulgt af denne poetiske tekst:

’Udover at vaere i en bil så er dette mit yndlingsst­ed. Mit fort af ensomhed’.

Fører VM

I weekenden kører Lewis Hamilton og resten af Formel 1-feltet i Canada.

Hamilton fører aktuelt VM-stillingen med 110 point efter seks løb, mens Sebastian Vettel på andenplads­en har 96 point.

Du kan naturligvi­s følge weekendens grandprix live på Ekstra Bladets hjemmeside.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Ungt talent
George Russell anbefales som Lewis Hamiltons afløser, når verdensmes­teren måske skifter til musikbranc­hen i 2020.
FOTO: JAN SOMMER Ungt talent George Russell anbefales som Lewis Hamiltons afløser, når verdensmes­teren måske skifter til musikbranc­hen i 2020.
 ?? FOTO: ALL OVER ?? Lewis Hamilton kan meget andet end at køre Formel 1 – her er han til Paris Fashion Week.
FOTO: ALL OVER Lewis Hamilton kan meget andet end at køre Formel 1 – her er han til Paris Fashion Week.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark