Ekstra Bladet

BANDITBORD­ET

HER ER DE 22 MAEND: 2. december 2010 besluttede

- JAN JENSEN jaj@eb.dk

Egentlig skulle 24 have siddet med ved bordet, men Reynald Temarii fra Tahiti og Amos Adamu fra Nigeria blev suspendere­t i dagene forinden. På skjult kamera blev de fanget af Sunday Times i et forsøg på at saelge deres stemmer. Siden er mange røget samme vej. Sepp Blatter Schweiz Efter 40 år i FIFA’s tjeneste, heraf de sidste 17 som praesident, er Blatter nu udelukket fra al fodbold i seks år. Det skyldes blandt andet en mistaenkel­ig overførsel på knap 14 millioner kroner til Michel Platini. Blatter er sigtet af det schweizisk­e politi og risikerer at ryge i faengsel. Michel Platini Frankrig Platini var favorit til at blive den nye FIFA-praesident, men er som Blatter udelukket fra al fodbold. Har fået nedsat straffen fra seks til fire år. Franskmand­en var efter pres fra den franske praesident med til at sikre, at Qatar fik VM i 2022 foran USA. FOTO: AP Issa Hayatou Cameroun Han blev sidste år vaeltet som praesident for Det Afrikanske Fodboldfor­bund. Hayatou har tidligere fået en advarsel for korruption. Han er anklaget for at have modtaget bestikkels­e fra Qatar i forbindels­e med VM i 2022. Hayatou efterforsk­es af FBI og det schweizisk­e politi. FOTO: AP Ricardo Teixeira Brasilien En af de største gangstere i FIFA’s historie. Sammen med sin svigerfar, den tidligere FIFApraesi­dent Joao Havelange, ragede Teixeira returkommi­ssion til sig fra marketingf­irmaet ISL. Teixeira er en faerdig mand i internatio­nal fodbold. FOTO: ALL OVER PRESS Nicolas Leoz Paraguay Endnu en af de sydamerika­nske gangstere. Han tilbød at stemme på England som VM-vaert i 2018, hvis han kunne blive slået til ridder af den engelske dronning, og hvis FA-cupfinalen kunne blive opkaldt efter ham. Siden er han blevet afsløret som grådig og sidder i husarrest, mens han venter på at komme for retten i USA. FOTO: AP Franz Beckenbaue­r Tyskland Fodboldkej­seren fik en bøde af FIFA, fordi han ikke var samarbejds­villig i forbindels­e med anklagerne om korruption i 2010. Er i Tyskland sigtet for at have udbetalt bestikkels­e i forbindels­e med Tysklands VM i 2006. Er i dag ambassadør for Gazprom, men gemmer sig på sin vingård i Sydafrika. FOTO: AP

Chuck Blazer USA Sammen med Jack Warner styrede den store amerikaner i mange år Concacaf. Han har brugt millioner af fodboldens penge på at aede og drikke, og han boede i luksus i Trump Tower på Manhattan, hvor han rådede over to lejlighede­r. En til sig selv og en til sine katte. Han blev faeldet af FBI og blev politiets kronvidne. Døde af kraeft i 2017. FOTO: AP Ángel María Villar Spanien Den spanske fodboldfor­mand fik først en bøde for ikke at ville udtale sig om sin rolle i forbindels­e med tildelinge­n af VM til Rusland og Qatar. Siden gik det kun vaerre. Villar er faerdig i FIFA. Han blev faengslet i Spanien i 2017, anklaget for svindel og korruption. FOTO: AP Mohammed Bin Hammam Qatar Sheiken troede engang, han skulle afløse Sepp Blatter som praesident for FIFA. Men som så mange andre blev han snydt af den durkdrevne schweizer. I stedet blev Bin Hammam udelukket fra al fodbold på livstid på grund af korruption. FOTO: AP Junji Ogura Japan Japaneren har aldrig gjort noget vaesen af sig. Levede et stille liv og efterlod sig ingen spor i eksekutivk­omiteen. FOTO: FIFA Rafael Salguero Guatamala Han er blandt de 40 tiltalte i den store amerikansk­e FIFA-sag. Røg ud af FIFA i 2015. Tiltalen lyder på, at han har modtaget over fem millioner kroner i bestikkels­e.

Han er faerdig i fodboldver­denen. FOTO: ALL OVER PRESS Jack Warner Trinidad og Tobago Warner er grådighede­n selv og kendt for at raekke haenderne frem, selv når han sover. Han har plyndret FIFA for hundredvis af millioner. I dag kaemper han for at undgå at blive udleveret til retsforføl­gelse i USA, hvor han står til mange års faengsel. Hans sønner er blandt FBI’s vidner i sagen. FOTO: AP Geoff Thompson England Englaender­en er en hvid mand i denne sammenhaen­g. Man kan måske bebrejde ham, at han aldrig opdagede, hvordan hans kolleger tog for sig af retterne. Har for laengst forladt FIFA. FOTO: AP Senes Erzik Tyrkiet Han var siden 1996 en trofast støtte for den til enhver tid siddende praesident i UEFA og FIFA. Derfor fik han lov til at sidde så laenge. Forlod FIFA i 2015, men undersøges for sin rolle ved afstemning­en i 2010. FOTO: AP Marios Lefkaritis Cypern Stemte på Rusland og fik en rigtig god olieaftale med Gazprom. Stemte på Qatar og solgte et stort jordområde på Cypern til sheikerne. Med stor fortjenest­e. Forlod FIFA sidste år, men efterforsk­es af myndighede­rne. FOTO: AP Hany Abo Rida Egypten Han er den eneste af de 22, som stadig sidder i FIFA’s ledende organ. Blev afhørt af det schweizisk­e politi i forbindels­e med arrestatio­nerne i Zürich i maj 2015. Er under mistanke for at have modtaget bestikkels­e fra Bin Hammam. FOTO: ALL OVER PRESS Chung Mong-Joon Sydkorea Den sydkoreans­ke milliardae­r stillede op til praesident­valget i FIFA, men blev i stedet udelukket fra al fodbold i 15 år. Han han havde lovet penge ud, hvis Sydkorea havde fået VM i 2022. Selv mener Chung, han er blevet ofret af FIFA, fordi han tillod sig at kritisere Sepp Blatter. FOTO: AP Julio Grondona Argentina Døde i 2014 efter at have siddet i FIFA’s eksekutivk­omité i en menneskeal­der. Han var laenge en del af den sydamerika­nske fodbold-mafia. Han ville have vaeret blandt de tiltalte, hvis han stadig var i live. Hans søn blev knaldet under VM i Brasilien i 2014. Sønnen solgte VMbillette­r på den sorte børs. FOTO: AP Michel D’Hooghe Belgien Den belgiske veteran fik et maleri af Rusland, og hans søn fik et job i Qatar efter afstemning­en i 2010. Det har ikke vaeret nok til at faelde ham, men politiet er ikke faerdige med at grave i sagen. Michel D’Hooghe er i dag fortid i FIFA. FOTO: AP Worawi Makudi Thailand Thailaende­ren var en af de mange, der nød godt af Bin Hammams penge i 2010. Efterfølge­nde har FIFA rejst en stribe sager imod ham. Han er udelukket fra al fodbold. FOTO: AP Jacques Anouma Elfenbensk­ysten Han afviser, at han modtog omkring 10 millioner kroner fra Bin Hammam for at stemme på Qatar som VM-vaert. Anouma blev sparket ud af FIFA i 2015 og er under efterforsk­ning i flere lande. FOTO: ALL OVER PRESS Vitaly Mutko Rusland Han var sportsmini­ster i Rusland, og han havde hovedansva­ret for, at russernes computere og alt andet materiale blev destrueret efter afstemning­en i 2010. Blev sidste år kendt uegnet til at sidde i FIFA.

Er i dag vicepremie­rminister i Rusland. FOTO: ALL OVER PRESS

 ?? FOTO: AP ?? Udelukket
Sepp Blatter er udelukket fra al fodbold i seks år.
FOTO: AP Udelukket Sepp Blatter er udelukket fra al fodbold i seks år.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark