Ekstra Bladet

Forslageto­g der splittede opposition­en

- Jao@eb.dk; sahl@eb.dk

drøftet i den radikale gruppe. Men samtidig var det Carolina Magdalene Maiers opfattelse, at deltagerne havde ’kigget hinanden i øjnene’ under mødet og var blevet enige om at gå i takt.

Samme opfattelse har man i Enhedslist­en, afslører en mail-korrespond­ance, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Da Morten Østergaard­s forslag til vedtagelse blev rundsendt til de andre opposition­spartier, lød reaktionen fra Enhedslist­ens politiske rådgiver, Simon Nyborg:

’(...) vi kommer altså ikke til ti minutter i lukketid at hoppe fra en tekst, vi har nikket ja til, og som fuldstaend­igt afspejler, hvad der var bred enighed om, da vi mødtes om praecis det spørgsmål i sidste uge. Det er ikke den bedste måde at samarbejde på.’

Enhedslist­en har ikke yderligere kommentare­r til sagen, oplyser Simon

Skulle snakke om det

Nyborg. Til Ekstra Bladet peger Martin Lidegaard på, at han manglede at cleare sagen i sin gruppe:

’Jeg sagde ikke endeligt ja til faelles vedtagelse på mødet med de andre partier, men ja til at få et udkast og gjorde udtrykkeli­gt opmaerksom på, at vi skulle snakke om det i folketings­gruppen. Det er helt normal praksis for os, og helt udramatisk’, skriver Lidegaard.

Han tilføjer, at den radikale tekst var ’mere ambitiøs på det grønne og herudover også forholdt sig til udlaending­epolitik og fattigdoms­ydelser’.

Nicolai Wammen har ingen kommentare­r til sagen. Morten Østergaard er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendels­e. – Jeg beklagede jo meget over for Wammen, at det var uskønt at springe i sidste øjeblik Her er et uddrag af det forslag til vedtagelse, som de radikale selv fremlagde, og som Alternativ­et også endte med at bakke op om. Et forslag, som ripper op i den betaendte udlaending­e-strid i opposition­en, da Socialdemo­kratiet i store traek er på linje med regeringen i spørgsmåle­t.

’Folketinge­t konstatere­r, at regeringen har forsømt at skabe reelle løsninger på virkelighe­dens udfordring­er, både når det handler om integratio­n, klima og uddannelse i hele Danmark. I stedet har regeringen taget nye skridt vaek fra de mest grundlaegg­ende principper om lige ret og lige vaerd med det såkaldte ’tildaeknin­gsforbud’ og saerlige regler i udvalgte områder, som ikke gaelder i resten af Danmark. Stopprøver i børnehavek­lassen. Og forbud mod hvor du vil, hvis du kontanthja­elp.’

Fokus på det grønne

at bo, er på Omvendt fokuserede forslaget til vedtagelse, som Socialdemo­kratiet fremlagde med opbakning fra Enhedslist­en og SF, naermest udelukkend­e på den grønne dagsorden:

’Folketinge­t konstatere­r, at regeringen har skruet ned for Danmarks grønne ambitioner til skade for både klima, borgere og erhvervsli­v. Folketinge­t pålaegger regeringen at gå forrest i EU og føre en energi- og klima- og miljøpolit­ik, der understøtt­er Parisaftal­en og FN’s 17 verdensmål og derved bringer Danmark tilbage på et ambitiøst spor gennem brede politiske forlig’, står der blandt andet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark