Ekstra Bladet

Frifundet for diamant-kup, men fik 12 år for narkotika

Retten på Frederiksb­erg fandt det ikke, ’fuldt tilstraekk­eligt bevist’, at de tiltalte begik million-røveriet

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Et røveri til 11,2 millioner kr. mod smykkebuti­kken Pigen og Diamanten på Vaernedams­vej på Frederiksb­erg er uopklaret, efter at to 33-årige maend i går blev frifundet for røveriet.

Til gengaeld fandt retten det bevist, at Joey Kronje Schmidt og Ricki Vestergård indsmugled­e 40 kilo amfetamin og 10 kilo mdma, ecstasy, fra Tyskland, og det kostede dem hver 12 års faengsel.

De dømte

Politiet aflyttede maendene som mistaenkte for million-kuppet, og pludselig lød en besked ’solen skinner på fredag’.

Politiet satte et observatio­nshold på maendene og fulgte Ricki Vestergård­s Mercedes fra graenseove­rgangen Saed og til Amager, tog betaenknin­gstid. hvor han parkerede ved Joey Kronje Schmidts bopael. De 50 kilo narko blev fundet i et par kufferter i bagagerumm­et.

Presset af gaeld

Under retssagen forklarede Ricki Vestergård, at han var presset af gaeld og derfor følte sig tvunget af bagmaend til at hente stofferne i Tyskland.

Han indrømmede også, at han om formiddage­n før røveriet hos Pigen og Diamanten købte mukkerter og handsker i Silvan på Lygten på Nørrebro. Det viste en video-overvågnin­g. Men det var igen de ukendte bagmaend, der havde tvunget ham til indkøbene, forklarede Ricki Vestergård.

Da politiet efter anholdelse­rne ransagede hos Joey Kronje Schmidt, fandt betjentene 16 smykker fra million-kuppet. Men Retten på Frederiksb­erg mente, at det blot var haelervare­r, han var kommet i besiddelse af.

Beviser ikke tilstraekk­elige

Retten fandt ikke, at det var ’fuldt tilstraekk­eligt bevist’, at de tiltalte begik millionrøv­eriet. Beviserne bestod i øvrigt af teleoplysn­inger fra de tiltaltes mobiler. En p-bøde til en grå Peugeot, som de to tiltalte benyttede, viste, at bilen havde vaeret i området ved Vaernedams­vej.

Politiet ved også, at de to tiltalte efter røveriet var i Tyskland og Holland, hvor de tilsynelad­ende besøgte flere guldsmede. Men ingen af smykkerne fra røveriet – bortset fra de 16 – er fundet.

De to ekspedient­er fra Pigen og Diamanten forklarede i retten, at røveriet var meget dramatisk. Den ene kvinde var i butikken, den anden i baglokalet.

– De smadrede montrerne og lukkede døren. Jeg lagde mig ned, og de blev ved med at sige, at jeg skulle ligge ned, forklarede den ene kvinde.

Hendes kollega hørte fra baglokalet skrig og høje brag: – Jeg trykkede på overfaldsa­larmen. Hun blev ved med at skrige. Hun siger, jeg skal låse pengeskabe­t, men der går bare et splitsekun­d, og så står den ene inde ved mig på kontoret.

I retten kraevede anklager Johnnie Nymann Jensen de tiltalte dømt både for røveriet og narko-smuglingen og nedlagde påstand om en straf på 16 års faengsel til dem begge.

Statsadvok­aten skal nu overveje, om frifindels­en for røveriet skal ankes til landsrette­n.

 ?? POLITIFOTO ?? Her flygter røverne fra Pigen og Diamanten med smykker for 11,2 millioner kr. Politiet tiltalte to 33-årige, der i går blev frifundet. I stedet afslørede røveri-efterforsk­ningen, at maendene smuglede narkotika.
POLITIFOTO Her flygter røverne fra Pigen og Diamanten med smykker for 11,2 millioner kr. Politiet tiltalte to 33-årige, der i går blev frifundet. I stedet afslørede røveri-efterforsk­ningen, at maendene smuglede narkotika.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark