Ekstra Bladet

Slaegtning til Khader blandt de tiltalte

-

En af de tiltalte på anklagebae­nken i Retten i Glostrup er i familie med de konservati­ves retsordfør­er, Naser Khader. Den i dag 19-årige pige er blandt de fire, som er tiltalt for sidste år at ville rejse til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. To af maendene og den ene kvinde blev stoppet i Tyrkiet 17. marts sidste år, mens den yngste kvinde aldrig kom af sted fra Danmark, fordi hendes foraeldre havde taget hendes pas af bekymring for, hvad hun havde i sinde.

Selv om det ikke er en naer slaegtning til Naser Khader, så kender han kun foraeldren­e som sekulaere og ikke-religiøse.

– Når det kan ske for dem, kan det ske for alle. De er ikke religiøse, og når deres børn kan blive ramt af islamist-sygen, så er alle i farezonen.

Naegter sig skyldig

Den 19-årige naegter sig skyldig, og andre af de tiltalte har sagt, at de ville på bryllupsre­jse i Tyrkiet. Naser Khader har aldrig haft saerligt meget med den unge pige at gøre og har kun set hende til større familiesam­menkomster. Alligevel begyndte hans alarmklokk­er på et tidspunkt at ringe i forbindels­e med deres bekendtska­b på Facebook.

– Vi var venner på Facebook, og der kunne jeg se, at hun blev mere og mere aggressiv i sin tone. Hun skrev blandt andet til mig på et tidspunkt, at hun skammede sig over at vaere i familie med mig, fortaeller Naser Khader.

Nåede det ikke

Selv om ingen af de fire unge mennesker nåede at tilslutte sig Islamisk Stat, understreg­er retsordfør­eren, at netop islamister og hjemvendte Syrien-krigere udgør en af tidens store sikkerheds­trusler. Hvis den 19-årige pige bliver dømt, viser det netop, at det kan spire frem overalt.

Når det kan ske for dem, kan det ske for alle. De er ikke religiøse

 ?? FOTO: MIRIAM DALSGAARD ?? Naser Khader oplevede, at det fjerne familiemed­lem på 19 år blev mere og mere aggressiv på Facebook.
FOTO: MIRIAM DALSGAARD Naser Khader oplevede, at det fjerne familiemed­lem på 19 år blev mere og mere aggressiv på Facebook.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark