Ekstra Bladet

Jurassic World: Åh nej ikke igen!

Den femte film om dinosaurer­ne er blottet for fantasi og charme

- HENRIK QUEITSCH

’Jurassic World:

Fallen Kingdom’

Instr.: J.A. Bayona

Medv.: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, B.D. Wong m.fl. 126 min. Premiere 7. juni i 97 biografer landet over

BB

Den spanske instruktør J.A. Bayona er mildest talt en ujaevn herre. Han debuterede i 2007 med den fremragend­e gyser ’Børnehjemm­et’. Siden fulgte den skraekkeli­ge ’The Impossible’ om tsunamien i Thailand og den fine Brødrene Grimm-inspirered­e ’Syv minutter over midnat’ (2016), inden han nu rammer den foreløbige bund med franchisen ’Jurassic World: Fallen Kingdom’, der emmer af gusten spekulatio­n.

Det er 25 år siden, at Steven Spielberg fik alle til at tabe pusten med de (efter datidens standarder) imponerend­e effekter i ’Jurassic Park’. Siden fulgte to (ikke naer så gode) film i den oprindelig­e trilogi, inden man fantasiløs­t relancered­e skidtet som ’Jurassic World’ i 2015, hvor alt var større bortset fra historien.

Hverdagsko­st

’Jurassic World: Fallen Kingdom’ er altså den anden af de planlagte tre nye film, og da den første var en gedigen succes, får man selvfølgel­ig bare mere af det samme.

Effekterne er naturligvi­s ganske imponerend­e, men de er efterhånde­n blevet så meget hverdagsko­st, at de ikke kan gøre det alene. Ej heller selv om man har genindkald­t Jeff Goldblum som moralens vogter og kunstneris­k alibi. Man må da håbe, at han har fået det fornuftigt betalt, for der er ikke meget andet at vaere stolt af her, hvor Chris Pratt og Bryce Dallas Howard igen spiller Ken og Barbie – nu kaldet Owen og Claire. Deres indbyrdes dialoger får naermest fossiler til at virke sprudleven­de.

Tilbage på øen

Vi starter igen på øen Isla Nublar, hvor alt som bekendt gik i koks sidst, og den centralame­rikanske ø ligger nu øde hen – bortset fra dinosaurer­ne selvfølgel­ig. Men

 ?? PR-FOTO ?? ’Jurassic World: Fallen Kingdom’ mangler substans og sammenhaen­g, mens der er masser af de efterhånde­n velkendte dinosaur-effekter.
PR-FOTO ’Jurassic World: Fallen Kingdom’ mangler substans og sammenhaen­g, mens der er masser af de efterhånde­n velkendte dinosaur-effekter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark