Ekstra Bladet

DØD KVINDE FÅR VERDEN TIL AT GRUBLE MYSTERIUM BLUSSER OP:

Børn fandt et forkullet kvinde-lig i en øde dal i Norge. Sagen er aldrig opklaret, men nu får den nyt liv

- TIM PANDURO

47 år senere er hendes alder, nationalit­et og navn stadig en gåde

Kvinden havde røg i lungerne – og har derfor vaeret i live i flammerne

Turen blev noget mere oplevelses­rig end ønsket, da to piger på 10 og 12 år en novemberda­g i 1970 drog på udflugt med deres far i den barske og smukke natur ved den norske by Bergen.

Dødsdalen

Søskendepa­rret gjorde uhyggeligt fund. Det

et forbraendt­e lig af en kvinde, der lå i klemt ned mellem klippestyk­kerne.

Egentlig hedder området, hun blev fundet i, Isdalen. Men de lokale kalder stedet for Dødsdalen. Siden middelalde­ren har området haft ry for at tiltraekke selvmorder­e. Vandrere omkom også ved uheld i det uvejsomme område. Nu havde dalen kraevet endnu et dødsoffer. Om kvinden i stenene begik selvmord, blev myrdet eller omkom ved et uheld ved ingen. Det er blot et af mange ubesvarede spørgsmål om den døde. Hendes alder, nationalit­et og navn er 47 år senere stadig en gåde.

Pigerne og deres far måtte på en lang vandring, før de kunne tilkalde hjaelp. Da politiet langt om laenge kom frem, gik undersøgel­serne straks i gang.

Kvinden var voldsomt forbraendt foran på kroppen og i ansigtet, men ikke på ryggen. Politiet kom frem til, at hun var faldet eller blevet skubbet ned i et bål, hvorefter hun selv havde kastet sig tilbage. Kvindens smykker og et ur lå på klipperne ved siden af hende, og der blev fundet stumper af et braendt pas.

Der var blevet brugt benzin til at taende bålet, men et par flasker på stedet indeholdt kun vand. Obduktione­n viste, at hun havde røg i lungerne – og derfor havde vaeret i live i flammerne.

Piller og blåt maerke

Desuden fandt man 50-70 beroligend­e piller i hendes ma-

 ?? FOTO: STATSARKIV­ET I BERGEN ?? De to efterladte kufferter, der blandt andet indeholdt kosmetik og creme mod eksem.
FOTO: STATSARKIV­ET I BERGEN De to efterladte kufferter, der blandt andet indeholdt kosmetik og creme mod eksem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark