Ekstra Bladet

Bizar sabotage

Mike D fra Beastie Boys besudlede bandets pletfri ry i Aarhus

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Mike D

Blue Stage, NorthSide, Aarhus, aftes

BB i

Mike D og Ad-Rock fra Beastie Boys lagde gruppen i graven, efter at makkeren MCA døde af kraeft i 2012, men i aftes forsøgte Mike D at genoplive den legendaris­ke raptrio på NorthSide.

Det skulle han aldrig have gjort.

Grotesk seance

Beastie Boys havde noget så sjaeldent som en stort set pletfri karriere gennem flere årtier, og newyorkern­e holdt altid deres sti ren, hvilket gjorde det endnu mere forrykt, at Mike D møgede renomméet så respektløs­t til i Aarhus.

Rapperen, der også var trommeslag­er i Beastie Boys, mødte op på Blue Stage i en skrabet besaetning med en nervøst udseende dj, der flere gange fremstod decideret skraemt, hvilket blot gjorde seancen endnu mere grotesk.

Effektløst i solen

Duoen serverede et timelangt medley af nøglenumre fra Beastie Boys’ faenomenal­e katalog som ’No Sleep Till Brooklyn’, ’Sure Shot’ og selvfølgel­ig ’Sabotage’, men topskaerin­gerne blev kaedet sammen helt uden den sprudlende kreativite­t, charme og intelligen­s, der altid kendetegne­de bandet.

Mike D lignede i sørgelig grad en mand, der heller ikke selv troede på konceptet, og han virkede naermest led ved at flette hits med Jay-Z, Nas og Missy Elliott ind i et saet, der muligvis ville have vaeret tilforlade­ligt på en kaelderklu­b i Queens, men i solen på en megascene i Ådalen var det effektløst.

Veteranen så simpelthen fortabt ud uden MCA og AdRock ved sin side, så man stod og funderede over, om han har en afsindig skattegael­d eller måske skylder Hells Angels en million dollar i små sedler.

Uanset hvad Mike D fik i hyre, så var det ikke nok til at retfaerdig­gøre hans uvaerdige optraeden.

Laes flere anmeldelse­r fra NorthSide på eb.dk/musik

 ?? FOTO: PER LANGE ?? 52-årige Mike D mindede om en traet mand på festivalen NorthSides første af tre dage.
FOTO: PER LANGE 52-årige Mike D mindede om en traet mand på festivalen NorthSides første af tre dage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark