Ekstra Bladet

En sag for Mette

-

Overborgme­ster Frank Jensen (S) går i flaesket på social dumping i Københavns Kommune.

Nu venter vi så på, at Mette Frederikse­n også går i flaesket på social dumping – i dette tilfaelde transporte­rhvervet.

Tilladelse­r til vognmandsk­ørsel følges op af klausuler, en af dem er lønforhold. Staten uddeler tilladelse­r og burde derfor også kontroller­e, om lønforhold­ene er i orden.

Lønforhold har indflydels­e på skatter. Derfor skal disse lønforhold også kontroller­es. Løndumping er ikke kun et udlaending­e-problem, det er også et problem internt blandt danskere.

I branchen får mange får mange chauffører ikke overarbejd­e betalt, der indbetales ikke pension, der køres på eksport-overenskom­st indenrigs, og samme eksport-overenskom­st bruges som løndumping.

Ofte er chauffører heller ikke forsikrede, når de losser hos diverse ved lagre hos supermarke­derne.

Mette Frederikse­n bør proklamere kaedeansva­r i branchen.

Får chaufføren ikke den rigtige løn, bør speditører og afsendere af gods drages til ansvar, eftersom de trykker priserne.

Mette Frederikse­n bør ligeledes proklamere, at får man ikke den overenskom­stmaessige løn eller kraever den, så skal man som udlaending ikke påregne at få børnepenge.

Den nuvaerende regering har overset den indre danske løndumping. Det er dog nok arbejderpa­rtierne – Socialdemo­kratiet og Dansk Folkeparti – der skal traede i karakter i løndumping­sspørgsmål­et.

Gunnar Kvisgaard Knudsen Rugmarken 25 Tinglev

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Gunnar Kvistgaard Knudsen vil have Mette Frederikse­n til at se på løndumping i ikke mindst transportb­ranchen.
FOTO: JENS DRESLING Gunnar Kvistgaard Knudsen vil have Mette Frederikse­n til at se på løndumping i ikke mindst transportb­ranchen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark