Ekstra Bladet

TIBET-SKANDALEN

-

KONKLUSION­ERNE fra Tibet-kommission­en var klare, da den i december afsluttede to års arbejde:

1) Tibet-demonstran­ternes demokratis­ke rettighede­r blev klokkeklar­t undertrykt under den kinesiske praesident­s besøg i København i 2012.

2) To mellemlede­re hos Københavns Politi havde ansvaret.

3) Hverken ministre eller højtståend­e embeds

– heller ikke for at maend kunne drages til ansvar Folketinge­t blev ført bag lyset om skandalen.

HER PÅ Ekstra Bladet var konklusion­en lige så tydelig. Kommission­ens vurderinge­r, som har kostet skatteyder­ne over 20 mio. kr., er ikke det papir vaerd, de er trykt på.

Årsagen er naesten lige så afslørende som knaefaldet for det kinesiske diktatur

Vi spurgte kommission­en, om den troede, at noget svar. danskerne var idioter. Vi fik ikke

NU SKAL selvsamme kommission med landsdomme­r Tuk Bagger for bordenden på arbejde igen.

Årsagen er naesten lige så afslørende som knaefaldet for det kinesiske diktatur:

JOURNALIST­ER på DR’s radioprogr­am ’P1 Orienterin­g’ har afsløret, at mail-bokse for ledende embedsmaen­d systematis­k var blevet slettet – mails,

ikke kunne fastslå, hvem der der måske/måske vidste hvad og hvornår.

Men som den officielle forklaring lød: Disse konti kunne desvaerre ikke genskabes. De var pist vaek. DET VAR så ikke korrekt. For to uger siden kunne DR-journalist­erne fortaelle, at Udenrigsmi­nisteriet havde backup-systemer, som offentligh­eden aldrig havde fået kendskab til.

justitsmin­ister Søren Pape Trods politisk krav så

(K) ingen grund til at foretage sig noget.

I GÅR formiddag kunne selvsamme minister gudhjaelpe­os oplyse, at Rigspoliti­et ved en rutinemaes­sig kontrol søreme har fundet dokumenter om Tibet-sagen – nemlig et gammelt email-lager. Og så fik justitsmin­isteren ellers strøget sin som

Tibet-kommissiom­erskjorte og proklamere­t, at nen genåbnes med henblik på, om de hidtil hemmeligho­ldte dokumenter ’rykker ved konklusion­erne i Tibet-kommission­ens beretning’.

TIBET-SKANDALEN er en demokratis­k skamplet.

Og skamplette­t bliver endnu større af embedsvaer­kets efterfølge­nde notoriske benspaend og kommission­ens uforståeli­ge eftergiven­hed.

MAN MÅ håbe, at de ’genfundne’ dokumenter kan

billede af, hvad der sammenstyk­ke et sandfaerdi­gt skete, da demokratie­t blev trådt under fode i Danmark. Ikke flere kineserier, tak.

 ?? FOTO: JANNIK PREISLER/RITZAU SCANPIX ?? Tibet-demonstran­ternes rettighede­r blev trådt grundigt under fode, da Kinas praesident for knap seks år siden var på besøg.
FOTO: JANNIK PREISLER/RITZAU SCANPIX Tibet-demonstran­ternes rettighede­r blev trådt grundigt under fode, da Kinas praesident for knap seks år siden var på besøg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark