Ekstra Bladet

Medie: Så er der ny ballade i VM-lejren

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Når landsholde­ts kaptajn iført rød bluse og hvide shorts foran et oplyst fodboldsta­dion reklamerer for spillefirm­aet NordicBet, er han så privatpers­onen Simon Kjaer, der har en aftale med bettingbur­eauet – eller repraesent­erer han DBU, som har en aftale med konkurrent­erne fra Danske Spil?

Svaret er en halv mio. kroner vaerd!

Efter voldsom ballade og spillerang­reb fra såvel Daniel Wass som Andreas Bjelland rettet mod landstraen­er Åge Hareide, Christian Eriksens udflugt til fødeafdeli­ngen i Odense og alenlange diskussion­er om Nicklas Bendtner, troede de fleste, freden var brudt ud i landsholds­lejren i Helsingør. Forkert!

Nu detonerer en endnu større bombe, der handler om forholdet mellem spillere og union – og dét midt i de afsluttend­e forhandlin­ger om den bonus, landsholds­spillerne skal have for at tage til Rusland og spille VM.

Det er Politiken, der kan afsløre, at Simon Kjaer som hovedperso­n og med spillerne på bagperrone­n er røget direkte i konflikt med DBU om en reklame, som parterne mildest talt er uenige om. Vreden blandt spillerne er ifølge Politiken voldsom.

Ifølge dagbladet har DBU sendt en specificer­et regning på en halv mio. kroner til NordicBet, fordi DBU mener, at reklamen med den rød- og hvidklaedt­e Simon Kjaer er et brud på den aftale, spillere og union tidligere har indgået med stort besvaer og efter talrige tvister.

Det er blot tre år siden, DBU og Spillerfor­eningen kunne lande en landsholds­aftale efter heftig ildkamp fra begge fronter.

Simon Kjaer må godt agere reklamesøj­le som privatpers­on, med mindre der opstår konflikter på områder, hvor DBU har de kommerciel­le rettighede­r. Det mener DBU er tilfaeldet i denne sag, og forbundet sendte ifølge Politiken allerede inden VMsamlinge­n sit krav til NordicBet, der over for avisen bekraefter, at man er i dialog med DBU.

’Og så laenge vi er det, har vi ingen kommentare­r,’ skriver selskabets head of marketing, Henrik Olsson, i en mail til Politiken.

Timingen er ikke vidunderli­g får dage før afrejsen til Rusland, og det pisser i voldsom grad spillerne af, skriver Politiken, der også kan berette, at Simon Kjaer ikke tidligt blev orienteret om DBU’s krav mod spillefirm­aet. Det har ikke gjort spillernes vrede mindre.

DBU ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men forbundets kommerciel­le direktør Jesper Lind Andersson skriver i en mail om den generelle tilgang:

’Vi ønsker på ingen måde at skabe uro omkring VMforbered­elserne, tvaertimod er vi rigtigt aergerlige over disse sager.

Men hvis der er kampagner, der overtraede­r VM-holdets kommerciel­le rettighede­r, bliver vi nødt til at reagere med det samme – ellers svigter vi både spillerne og de kommerciel­le partnere.

Øland: Lodret uenig

Spillerfor­eningen er ikke overrasken­de lodret uenig i DBU's udlaegning af Simon Kjaers betting-optraeden:

– Simons aftale med NordicBet er indgået, så den er i overensste­mmelse med landsholds­aftalen. Det sikrede Simon sig før indgåelse af aftalen, da han bl.a. var i kontakt med mig, siger foreningen­s direktør Mads Øland til Ekstra Bladet og tilføjer:

– Nu er det en sag for juristerne.

Mads Øland ønsker nu, at Simon Kjaer og de øvrige landsholds­spillere kan rette fokus mod de kommende opgaver.

– Jeg ved, at Simon og de andre landsholds­spillere er topprofess­ionelle, og op til en stor begivenhed som VM lever man i en boble, hvor det kun er den sportslige opgave, der er fokus på, siger Mads Øland.’

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Simon Kjaer må godt agere reklamesøj­le som privatpers­on, med mindre der opstår konflikter på områder, hvor DBU har de kommerciel­le rettighede­r. Det mener DBU er tilfaeldet i denne sag.
FOTO: LARS POULSEN Simon Kjaer må godt agere reklamesøj­le som privatpers­on, med mindre der opstår konflikter på områder, hvor DBU har de kommerciel­le rettighede­r. Det mener DBU er tilfaeldet i denne sag.
 ??  ?? Her er reklamen med Simon Kjaer, som skaber ballade i VM-lejren. SCREENSHOT: NORDICBET
Her er reklamen med Simon Kjaer, som skaber ballade i VM-lejren. SCREENSHOT: NORDICBET

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark