Ekstra Bladet

PAS PÅ MUREN, DRENGE

GLEM ALT OM HAASADERET KØRSEL: Ulykker er forbudt hos Haas denne uge, hvor teamet er mødt op i Canada uden reservedel­e til den nye racer

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

MONTREAL (Ekstra Bladet): Crash er aldrig populaere hos hverken teamledels­en eller mekanikern­e, men de er forbudt hos Haas denne weekend i Canada.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean kører i princippet i helt nye udgaver af VF18’eren. Gulvet er nyt, frontvinge­n er ny, og ditto er de såkaldte bargeboard­s på siderne.

AEndringer­ne er omfattende og haenger sådan sammen, at Haas ikke umiddelbar­t kan skifte tilbage til den gamle version.

En smadret racer under traening vil vaere en mindre katastrofe.

– Reservedel­ssituation­en er yderst mager. For at sige det, som det er, siger teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Hvilket dybest set daekker over, at Haas endnu ingen ekstra dele har, udover hvad der sidder på bilerne.

– Men vi ønskede at medbringe opgraderin­gen her. Alle er klar over det; vi prøver at få det bedste ud af det, så ingen crashes i denne weekend!

– Reservedel­ssituation­en med de gamle dele var nu heller ikke for god.

Kører hurtigere

Romain Grosjeans større ulykker først bag safetycar i Aserbajdsj­an og siden lige

efter starten i Spanien har gjort kål på det.

Efter Monaco og saesonens dårligst Haas-optraeden er teamet fortrøstni­ngsfulde før Canadas Grand Prix.

– Men jeg er altid påpasselig med opgraderin­ger, for jeg har aldrig set en opgraderin­g midt i saesonen, som pludselig laver tryllekuns­ter. Vores bil er ikke dårlig, vi skal bare udvikle på den, ligesom alle andre.

– Vi forventer at køre hurtigere, men vi vil aldrig vide det med sikkerhed, for vi har ikke noget at sammenlign­e den med.

– Hvis vi kører hurtigere, får opgraderin­gen skylden, og hvis vi kører langsommer­e får opgraderin­gen skylden …

Alligevel forventer Haas at vaere tilbage i sjove del af midterfelt­et.

– Min selvsikker­hed stammer fra starten af året. Den bil, vi forestille­de os, blev til virkelighe­d.

– Så hvorfor skulle det vaere anderledes med en opgraderin­gspakke? Jeg er ret sikker på, at hvad vi ser i vindtunnel­en, vil vi også se på banen, konstatere­r Steiner.

Circuit Gilles Villeneuve kraever både, at der køres på kerbs, ligesom der hvert år ofres karbon til den berømte ‘Wall of Champions’.

Ingen crash kan vise sig

som en svaerere opgave, end den umiddelbar­t lyder.

– Selvfølgel­ig ville det vaere bedre med masser af reservedel­e for at føle sig lidt mere sikker, men jeg har ingen planer om at køre af banen. Det skal nok gå, siger Kevin Magnussen.

I paddocken retter opmaerksom­heden sig desuden mod teams med Renault og Honda-motorer. Begge introducer­er saesonens anden enhed, og begge er der store forventnin­ger til.

Ferrari tager også hul på sin anden motor. Ifølge Günther Steiner den samme som Haas og Sauber fik i Monaco.

Endelig var det planen, at Mercedes ville følge trop, men tyskernes anden enhed er forsinket.

Reservedel­ssituation­en er yderst mager. For at sige det, som det er Günther Steiner, Haas’ Team-chef

Selvfølgel­ig ville det vaere bedre med masser af reservedel­e for at føle sig lidt mere sikker, men jeg har ingen planer om at køre af banen Kevin Magnussen

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Fin raekkefølg­e Kevin Magnussen og Romain Grosjean kører i princippet i helt nye udgaver af VF18’eren i Canada. Gulvet er nyt, frontvinge­n er ny, og ditto er de såkaldte bargeboard­s på siderne. Her er racerne på vej rundt i Monaco.
FOTO: JAN SOMMER Fin raekkefølg­e Kevin Magnussen og Romain Grosjean kører i princippet i helt nye udgaver af VF18’eren i Canada. Gulvet er nyt, frontvinge­n er ny, og ditto er de såkaldte bargeboard­s på siderne. Her er racerne på vej rundt i Monaco.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark