Ekstra Bladet

SCORER KASSEN

THOMAS DELANEY får mere end fordoblet sin løn med skiftet til Dortmund – tjener taet ved 40 mio. kr. om året

- MADS GLENN WEHLAST KLAUS EGELUND mgw@eb.dk og ege@eb.dk

Det er ikke kun på den sportslige front, at det er et stort step i den rigtige retning for Thomas Delaney med skiftet til Dortmund, hvor han har indgået en fireårig aftale.

Der bliver også tale om et gigantisk lønhop for den 26-årige midtbanesp­iller med skiftet til den tyske traditions­klub.

Ifølge Ekstra Bladets tyske pressekild­er har Thomas Delaney udsigt til en årsløn i niveauet omkring 40 mio. kr. Skiftet til Bremen for halvandet år siden løftede ham også markant fra FC København. I den nordtyske klub fik han en årsløn i omegnen af 15 mio. kr.

Med købet af den 26-årige dansker til en pris på 20 mio. euro – 150 mio. kr. – har den tyske klub investeret i historiens dyreste dansker. Det hele blev overstået på en hektisk dag i går, hvor Delaney og hans agent, Michael Stensgaard, blev fløjet i privatfly fra Roskilde til Dortmund, hvor laegetjek og kontraktun­derskrivel­se blev overstået, inden han lykkelig hen under aftenstund­en kunne vende hjem til landsholds­lejren i Helsingør med en ny, stor aftale i kufferten.

– Thomas stod i en luksussitu­ation, fordi der var interesse flere steder fra. Han var ikke i tvivl, da Dortmund kom på banen.

– Han er købt til klubben som en lederskikk­else både på og udenfor banen, siger Delaneys agent, Michael Stensgaard.

Dortmund ved, hvad der kommer til klubben, hvis man skal tro sportsdire­ktør Michael Zorc.

– Thomas Delaney er en fysisk og karakterfu­ld, staerk spiller, der med sin åbne sind og sin udtalte sejrsvilje passer fremragend­e til vores hold og vores klub, siger Zorc.

Knivskarp konkurrenc­e

De ottedobbel­te tyske mestre har hentet en spiller til startforma­tionen, men der bliver knivskarp konkurrenc­e om pladserne.

Dortmund råder centralt på midten over Gonzalo Castro, Mahmoud Dahoud, Julian Weigl og Nuri Sahin.

Med ankomsten af Delaney ligner det et farvel til Castro, der ikke er faldet rigtig til i klubben, lige som Dahoud har savnet stabilitet­en i sit spil. Unge talentfuld­e Julian Weigl har vist gode fodboldmae­ssige egenskaber, men savner den fysiske styrke, som Thomas Delaney besidder.

Derudover er der Nuri Sahin, der engang var Bundesliga­ens bedste, men nu er blevet alt for langsom til topfodbold. Han kan ryge hjem til tyrkisk fodbold. Endelig skal man ikke glemme Sebastian Rode. Han spillede én halvleg i Supercupen sidste sommer og har vaeret skadet hele saesonen.

Bedste stadion i Europa

Når manager Lucien Favre skal saette sin staerkeste formation på banen, ligner det en startplads til Delaney, når Westfalens­tadion med 81.000 pladser bliver hans nye hjemmebane.

Die Gelbe Wand, som Dortmunds fanblok bliver kaldt på den kendte Südtribüne, er berømte for at vaere medlevende, engagerede og en trofast støtte for spillerne.

– Dortmund er for mig en af top-ti-klubberne i Europa, og en af de to bedste klubber i Tyskland, og stadion er det bedste i hele Europa, siger Delaney og forsikrer:

– Jeg lover, jeg altid vil spille med hjertet, og jeg ser allerede nu – inden VM begynder – frem til den sportslige udfordring i Dortmund, og så håber jeg, vi kan vinde en eller to titler i den sort-gule trøje, lyder meldingen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark