Ekstra Bladet

Anne Sofie Conde DE SKAL IKKE

- TEKST: SIGNE SKOV FOTO: MOGENS FLINDT signe@eb.dk

Katte, harer, raeve, fugle og pindsvin. Det er blot nogle af de dyr, Anne Sofie Conde Meilvang behandler, når hun er på arbejde.

Hun arbejder som dyrerednin­gs-koordinato­r hos Dyrenes Beskyttels­e, og en del af hendes arbejde er at passe ambulancen og uddanne frivillige.

– Det, jeg godt kan lide, er, at vi har faglighed med i alt, hvad vi gør. Vi føler ikke, at noget er rigtigt for dyrene. Vi ved det, fortaeller hun.

Siden 2013 har ambulancen vaeret en del af Dyrenes Beskyttels­es vagtcentra­l. Når folk ringer, er det nogle gange ambulancen, der rykker ud, og andre gange bliver sagerne håndteret af frivillige ildsjaele.

For at kunne daekke hele landet døgnet rundt har Dyrenes Beskyttels­e også en samarbejds­aftale med Falck. Dyrevelfae­rdsorganis­ationen betaler for det, hver gang Falck må rykke ud.

Alle dyr fortjener hjaelp

Allerede fra morgenstun­den har Anne Sofie Conde Meilvang to sager, der kraever hendes akutte opmaerksom­hed: En syg krage og en skadet kattekilli­ng.

– Som regel er det nemt at vurdere, hvordan de skal behandles, men man kan komme i situatione­r, hvor det kan vaere rart at sparre med en kollega. Jeg bruger meget tid på at taenke over sagerne og om de er løst rigtigt, fortaeller hun.

Anne Sofie har arbejdet med Dyrenes Beskyttels­es dyreambula­nce i et år. Inden da har hun vaeret dyreredder i udlandet i otte år.

– Da jeg kom hjem, ville jeg rigtig gerne arbejde for Dyrenes Beskyttels­e. Det arbejde, de laver, er noget, jeg tror på.

– Med bemandede telefoner og flere ambulancer, bruger I så ikke for mange ressourcer på at redde dyr?

– Nej, det synes jeg ikke. Det er respekt for dyrene – hvert eneste individ, om det er et egern eller en svane. De skal ikke bare ligge og dø.

Dyrenes Beskyttels­es vagtcentra­l er hovedsagel­ig finansiere­t af medlemskon­tingenter og donationer, men der er også afsat offentlige midler til at håndtere nogle af opgaverne. I 2018 er der afsat seks millioner kroner til vagtcentra­len i finanslove­n.

Det, jeg godt kan lide, er, at vi har faglighed med i alt, hvad vi gør

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark