Ekstra Bladet

PLANLAEGGE­R REJSE PUTINS VM-PARTY

KULTURMINI­STER METTE BOCK forbereder sig så småt på at se Danmarks gruppekamp mod Frankrig, mens kolleger i blå blok blaeser til boykot mod Putins store udstilling­svindue

- JANUS ØSTERGAARD JAMES KRISTOFFER MILES KRISTIAN B. LARSEN

Vladimir Putin kan om mindre end en uge stolt vise sit enorme Rusland frem for milliarder af tv-seere og hundredtus­inder af fodboldfan­s, når VM sparkes i gang. Godt skaermet af fra hverdagens elendige omtale af giftangreb, indblandin­g i amerikansk­e valg og støtte til Assads styre i Syrien.

Samtidig kan den russiske praesident sole sig i tilstedeva­erelsen af prominente gaester fra en lang raekke af deltagerla­ndene.

Sandsynlig­vis Danmark.

Når de danske fodboldher­rer løber på banen i den afsluttend­e gruppekamp mod Frankrig om få uger, bliver det formentlig med politisk besøg hjemmefra.

Kulturmini­ster Mette Bock (LA) planlaegge­r nemlig at aflaegge VM-slutrunden et visit for at se den måske også fra skaebnesva­ngre franskmaen­dene.

Det oplyser Kulturmini­steriet til Ekstra Bladet, der har spurgt forskellig­e ministre, om de vil deltage i VMslutrund­en i Rusland, som politisk finder sted under kontrovers­ielle omstaendig­heder.

– Regeringen har på nuvaerende tidspunkt ikke taget endelig stilling. Der planlaegge­s i øjeblikket hen mod, at kulturmini­steren kan tage til Rusland for at se Danmarks mod gruppekamp mod Frankrig 26. juni, men den endelige beslutning om regeringen­s deltagelse ved VM traeffes snart, skriver Kulturmini­steriet til Ekstra Bladet.

’Bliv hjemme’

Planlaegni­ngen af det eventuelle VM-besøg fra kulturmini­sterens side kommer, mens flere kolleger i blå blok opfordrer det officielle Danmark til at blive hjemme for ikke at legitimere praesident Vladimir Putin.

Det sker, efter et giftangreb mod to russere i Storbritan­nien i marts, som efterforsk­ere mener har forbindels­e til Moskva. Herefter besluttede briterne at holde alle politikere og kongelige hjemme fra VM-slutrunden for ikke at legitimere Vladimir Putin.

Boykotten blev efterfølge­nde bakket op af Island, som også holder deres ministre og andre prominente gaester hjemme i Reykjavik.

Kort efter meddelte statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen, at Danmark måske kunne følge trop – både i forhold til at udsende diplomater, hvilket siden er sket og i forhold til en officiel boykot af slutrunden.

– Det kan man bestemt ikke udelukke, men det er ikke noget, jeg står og konkludere­r. Det afgørende er, at vi får vist Rusland, at vi ikke accepterer denne fremfaerd, lød det i april fra Løkke i DR.

I maj måned meldte kul-

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark