Ekstra Bladet

Khader: Bliv vaek

-

I blå blok står flere politikere tilbage med en anstrengt mine over udsigten til, at borgerlige ministre kan deltage ved sommerens VM-slutrunde.

Hos de konservati­ve opfordrer udenrigsor­dfører Naser Khader til, at statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen og andre ministre holder sig vaek.

– Min holdning har ikke aendret sig. Jeg synes ikke, at det officielle Danmarks skal deltage ved VM og legitimere Putin og hans gerninger. Det vil vaere et forkert signal at sende, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

Samtidig oplyser Naser Khader, at de konservati­ve ministre i VLAK-regeringen bakker op om hans synspunkt.

– Jeg har rejst det her spørgsmål i K-gruppen, hvor vi har talt om, hvordan vi skulle forholde os. Der var ingen, der opponerede mod, at vi bør blive hjemme, siger Naser Khader.

VLAK-regeringen taeller tre konservati­ve ministre: justitsmin­ister Søren Pape Poulsen, børne- og socialmini­ster Mai Mercado samt erhvervsmi­nister Brian Mikkelsen.

Propaganda-fremstød

Også hos Venstres udenrigsor­dfører, Michael Aastrup Jensen, fraråder danske ministre at tage af sted til fodbold-VM.

– Jeg mener, at der er en alt for stor frygt for, at Putin vil bruge hele VM som et stort propaganda-fremstød for sit regime. Ikke mindst på baggrund af det, der er sket de seneste par år – sidst med giftangreb­et og hackerangr­ebet mod Danmark – så mener jeg ikke, at vi skal vaere en del af det, siger han og understreg­er, at der er tale om hans egen holdning og ikke Venstres.

– Venstre har ikke nogen holdning – vi afventer regeringen, siger han.

 ?? FOTO: MIRIAM DALSGAARD ?? – Det vil vaere et forkert signal at sende, siger Naser Khader.
FOTO: MIRIAM DALSGAARD – Det vil vaere et forkert signal at sende, siger Naser Khader.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark